В Девин беше даден старт на втория етап от проектите

...
В Девин беше даден старт на втория етап от проектите
Коментари Харесай

В община Девин започва вторият етап на проектите за саниране

В Девин беше даден старт на втория стадий от плановете за саниране. В общината, която е известна най-много с минералните си извори,  по програмата са вложени 14 милиона лв. европейски средства и национално финансиране. Пет милиона са по Оперативната стратегия „ Региони в напредък “ на Европейски Съюз, другите 5 милиона са по Националната стратегия за енергийна успеваемост и 4 милиона - целева дотация от държавното управление:Казах  за помощта, която получаваме от държавното управление, ще загатна, че няма друго общинско управление в последните 15-20 години, което, с изключение на средства по европейски стратегии, да е получило целева дотация за инфраструктурни планове - единствено за две години към 4 милиона лв.. 
Пред " Хоризонт " поданици на Девин споделиха своите отзиви: Нашият период за осъществяване е 143 календарни дни. Ако времето разреши, до декември месец, считаме да осъществим една огромна част от изолационните действия по покрива, да се подмени хидроизолацията, мълниезащита да се направи и част от вътрешните действия -  замяна на дограмата. 
Надеждите ни са огромни -  да спрем да изсичаме горите, по-малко дърва да горим. В период да бъде и качествено. 
Обликът изобщо на целия комплекс тук - и трите входа, ще бъде малко по-друг. И като дойдат " външни " туристи тук да се радват на хубава природа и да видят, че тези някогашни военни блокове са подновени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР