В детските ясли на Пловдив няма нито едно свободно място,

...
В детските ясли на Пловдив няма нито едно свободно място,
Коментари Харесай

Няма свободни места в детските ясли в Пловдив


В детските ясли на Пловдив няма нито едно свободно място, тъй като след извършеното през днешния ден първо за годината класиране са заети всичките оповестени 25 позиции.

585 деца са взели присъединяване в конкуренцията, като от тях най-вече са в яслена възраст – 405.  възрастова група – 10 деца.

За класирането бяха оповестени общо 151 свободни места и са одобрени общо 53 от кандидатстващите. 14 от тях са за първа възрастова група, 6 - за втора, 5 - за трета и 3 за четвърта. За всички класирани деца следва записване при шефовете на детските градини и детските ясли в избрания от графика на дейностите период – 31.01.2023 година.

Следващото настоящо класиране е на 14.02.2023 година Свободните места за него ще бъдат оповестени в период до 01.02.2023 година включително Препоръката към родителите е да се преценяват с оповестените свободни места при подаване на заявки за кандидатстване, с цел да усилят шанса си за банкет.

Към секцията със свободните места по възрастови групи във всяка детска градина и детска ясла с оповестени свободни места има настояща информация за броя на подалите заявки за присъединяване в съответното класиране. По тази информация (за броя на подадените заявки по брой точки и номер на желание) родителите могат да създадат преценка за участващите в класирането.

В период до 12 април 2023 година ще бъдат оповестени свободните места за първото главно класиране за банкет (за класирането на 11 май 2023 г.) на родените през 2020 година деца – за новите първи възрастови групи за образователната 2023/2024 година. След тази дата ще започва подаването на заявки за кандидатстване за него. Важно е уточнението за всички родители, кандидатстващи за банкет на децата им, че данните в подадените заявки следва да са настоящи към крайния период за подаването им за всяко от класиранията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР