В десетката на най-богатите присъстват петимата: основателят на Microsoft Бил

...
В десетката на най-богатите присъстват петимата: основателят на Microsoft Бил
Коментари Харесай

Всички милиардери - пионери на високите технологии

В десетката на най-богатите участват петимата: създателят на Microsoft Бил Гейтс, основателят на интернет магазина Amazon Джеф Безос, бащата на Фейсбук Марк Закърбърг, а също по този начин двама с име Лари: Елисън и Пейдж – първият е съосновател на втория по величина производител на операционната система Oracle, а вторият, дружно със Сергей Брин, основава Гугъл.

Сумарно капиталите на милиардерите в софтуерния бранш съвсем два пъти превъзхождат активите на хората, които заработват милиардите си в другите сфери на активност – през септември на технологиите се падаха съвсем трилион $, а в това време мултиотраслевите милиардери са съсредоточили в ръцете си по-малко от 650 милиарда $.

От тях в десетката на най-богатите хора на планетата са двама: на четвърто място е вложителят и създател на холдинговата компания Berkshire Hathaway Уорен Бъфет, а на шесто – мексиканецът Карлос Слим с ползи в областта на търговията, добивната и химическата индустрия и телекомуникациите.

Осми в листата на най-богатите хора на планетата е французинът Бернар Арно, който има контролния пакет върху най-големия в света производител на първокласни предмети – LVMH.

Единственият представител на " чистата " промишленост в десетката е Чарлс Кох. Съсобственик и изпълнителен шеф на Koch Industries, която, с изключение на с произвеждане на нефтени артикули и полимери, се занимава още с други производства.

Колкото до търговията на дребно, то при нея в десетката на най-богатите милиардери е испанецът Амансио Ортега, който към днешна дата е най-богатият човек в Европа. Състоянието му възлиза на над 39 млн. $. Той основава бизнес групата Inditex, на която принадлежат доста текстилни марки.

Най-много милиардери има в Съединени американски щати. Там те са 161. Следват богаташите в Китай – те обаче са 4 пъти по-малко, в сравнение с в Съединените щати – „ единствено “ 40.

Германия по милиардери диша във врата на Китай. Днес в тази страна има 39 души с такова количество пари в банката. Русия заема четвъртото място с 27 души. Индия е на почетното пето място с 22 милиардера. /Марица.бг
тагове милиардер високи технологии
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР