В десет разпределителни пункта личните лекари в София ще получават

...
В десет разпределителни пункта личните лекари в София ще получават
Коментари Харесай

Столичните джипита вече ще взимат COVID ваксини от 10 пункта

В 10 разпределителни пункта персоналните лекари в София ще получават декларираните от тях ваксини против COVID-19, оповестиха от столичната Регионална здравна ревизия.

Местата за приемане на имунизациите са диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) с номера 8, 11, 12, 13, 17, 18, 20, 22, 24, както и от Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ), където са планувани два пункта. Адресите и работното им време са на интернет страницата на СРЗИ.

 След багра за ваксини: Скандалът сред персонални лекари и РЗИ не стихва Виж още

Всеки общопрактикуващ доктор ще би трябвало да изготви поръчка за типа и количеството ваксина, които желае да получи, както и да уточни пункта, от който избира да получи дозите. Заявките ще се подават от понеделник до четвъртък, по бланка-образец.

Общопрактикуващият доктор или упълномощено от него лице ще получи имунизацията с приемно-предавателен протокол от разпределителния пункт, прецизират от здравната ревизия в София.

Миналия месец се стигна до напрежение пред Столичната РЗИ, откакто персонални лекари чакаха в продължение на часове, с цел да получат по едвам два флакона от препарата против COVID-19. Последваха взаимни обвинявания за изчезнала организация от страна на РЗИ и за неспазване на графика ор страна на лекарите. Освен това Регионалната здравна ревизия беше единственото място персоналните лекари взимаха ваксини. В София работят към 800-900 джипита.

Новата организация за провеждането и логистиката на имунизационния развой е реалност след заповед на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР