В дербито на 21-ия кръг на италианското първенство Интер и

...
В дербито на 21-ия кръг на италианското първенство Интер и
Коментари Харесай

Победата за Интер отново е мираж

В дербито на 21-ия кръг на италианското състезание Интер и Рома сервираха доста страсти на тифозите. На „ Сан Сиро” двата отбора направиха 1:1 в забавен дуел с доста положения за гол и пред двете порти.

Интер не съумя да запише победа в шести следващ мач от калчото и се сбогува с илюзорните си шансове да се бори за купата. За последно „ нерадзурите” записаха победа при започване на декември предходната година – вкъщи против Киево. Тимът на Лучано Спалети към този момент изостава на 11 точки от върха, а дълго време дишаше във врата на любимците Наполи и Ювентус.

„ Вълците” откриха резултата в 31-ата минута. Стефан Ел Шаарауи даде преднина на гостите, откакто зейна голяма пропаст в защитата на домакините след подаване на вратаря Алисон. Темпото на игра бе високо и през второто полувреме. В 62-ата минута Антонио Кандрева насочи мощен удар от далечното разстояние, само че вратарят на гостите съумя да избави.

Интер наложи напън и имаше прелестна опция да изравни в 74-ата минута, само че след удар на Икарди топката се удари в гредата. В 80-ата минута още веднъж Икарди опита да донесе точката на отбора си, само че вратарят на гостите се намеси прелестно след негов изстрел. Усилията на домакините въпреки всичко се увенчаха с триумф. В 86-ата минута Весино изравни с глава след подаване на Марсело Брозович.

По-рано през днешния ден лидерът във краткотрайното класиране Наполи записа пета поредна победа в калчото, надделявайки Аталанта като посетител с 1:0. Единственият гол в мача беше маркиран от Дрийс Мертенс. На върха неаполитанците имат 54 точки – с четири повече от Ювентус, който на следващия ден приема Дженоа в последния мач от кръга. На трето място е Лацио с 43 точки и мач по-малко от Наполи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР