В деня, в който в Италия за първи път не

...
В деня, в който в Италия за първи път не
Коментари Харесай

Европа започва да приема болезнените уроци от Италия

В деня, в който в Италия за първи път не се наблюдаваше повишаване в броя на жертвите от ковид COVID-19, Англия беше принудена да вкара строги ограничения и да се изолира изцяло, с цел да понижи оптимално обществените и стопански последствия от пандемията.

С огромна неустойчивост на тържищата, финансовите министри и централните банки на страните от G-20 организираха незабавни диалози, които не съумяха да стимулират вложителите. По време на финансовата рецесия през 2008 година, координацията сред страните от G-20 беше от решаващо значение за оправянето с нея.

Засега сходен сюжет " се изплъзва " откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати " не е основан, с цел да се стопира ".

Европа стана епицентър на вируса, само че даже тук наподобява като че ли всеки водач работи самичък за себе си - граници се затварят по ралично време и ограниченията на граничните пунктове са разнообразни.

Обединеното Кралство също най-сетне предприе това, което другите огромни европейски стопански системи направиха - цялостна изолираност в опит да спрат разпространяването на ковид, което от своя страна е огромно тестване за здравната им система.

Европейските водачи са изправени пред избор да вземат допустимо най-иновативните решения, с цел да предпазят стопанските системи на страните си от поглъщане. Страни с огромен дълг, каквато е Италия, ще се нуждаят от избавяне, написа Bloomberg.

Германски държавни чиновници оповестиха, че са подготвени да оказват помощ с спешни заеми от Фонда за избавяне на еврозоната. Като най-голямата европейска стопанска система и европейски помощник, Германия носи огромна тежест на раменете си.

Правителството на Ангела Меркел ще показа избавителния си пакет - подсилен от 156 милиарда евро нов дълг и ще се опита да стартира да дава пари още тази седмица, съобщи министърът на стопанската система Петер Алтмайер. След като рецесията завърши, през идващите месеци Германия възнамерява да се върне към своята " политика на спестовност ", съобщи Алтмайер.

Блокът от Еврозоната има намерение да предприеме по-агресивни групови дейности за подкрепяне на стопанската система в района, финансовите му министри ще проведат още през днешния ден видеоконференция, с цел да обсъдят идващите стъпки.

Всичко това се случва в миг, в който  Франция регистрира растеж на смъртността с към 20%, а Испания записва 462 смъртни случая единствено за 24 часа. Междувременно Италия, която стана знак на мъчителните уроци в битката с вируса, означи спад както в броя на новите случаи, по този начин и на смъртните такива на дневна база.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР