В деня, в който ще се гласува в парламента правителството

...
В деня, в който ще се гласува в парламента правителството
Коментари Харесай

Новата коалиция спира всички командировки на депутати в деня на гласуване на кабинета на ГЕРБ

В деня, в който ще се гласоподава в Народното събрание държавното управление на ГЕРБ-СДС, командировките на всички депутати от " Продължаваме промяната - Демократична България " са анулирани и всички са помолени да участват в зала, сподели през днешния ден в Димитровград пред публицисти депутатът от обединяването Асен Василев. Такава поръчка има и от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Целта е кабинетът да би трябвало да се избере със 121, а не с по-малко депутати. Ако това е нужното болшинство на ГЕРБ-СДС няма да им стигнат петима депутати, с цел да имат кабинет. До момента спечелилите на изборите имат увещание за поддръжка за кабинет от Движение за права и свободи и " ИТН ", като общият броя народни представители на трите парламентарни групи е 116.

ПП-ДБ ще предложи експертно държавно управление на малцинството с втория мандат, а диалозите за него ще стартират след изчерпването на първия мандат, сподели още Асен Василев.

" Силно се надявам да не изберем държавно управление на България през задния вход. Силно се надявам, че разсъдъкът ще надделее и ще има държавно управление с втория мандат. Имаме ясно решение да предложим държавно управление на малцинството, а диалозите ще стартират откакто се изчерпа първият мандат ", добави той.

Асен Василев изрази вяра ГЕРБ да не слага приемането на бюджета като ултиматум за поддръжка на първия мандат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР