В деня, в който се разглежда искането за уволнението на

...
В деня, в който се разглежда искането за уволнението на
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви, че Пеевски е бил разпитан

В деня, в който се преглежда настояването за уволнението на основния прокурор Иван Гешев, прокуратурата изпита, че Делян Пеевски е бил разпитан. Повод за снемането на пояснения от някогашния народен представител от Движение за права и свободи са американските наказания, наложени от световния закон “Магнитски “.

Бившият народен представител от Движение за права и свободи съумя да избегне разпит по мегаделото “КТБ “, по което водещ наблюдаващ прокурор бе точно Гешев. Тогава той изясни, че следствието не открило връзка на Пеевски с банкрутиралата банка.

“Поради високия публичен интерес и за оптималната бистрота Прокуратура на Република България осведоми за подхванатите дейности според нейните пълномощия по отношение на формалното обявяване за наложени наказания на български жители и свързани с тях търговски сдружения от Службата за надзор на задграничните активи към Министерство на финансите на Съединени американски щати и Държавния департамент на Съединени американски щати “, се споделя в известието на прокуратурата.

По същото време Висшият правосъден съвет заседава по настояването на правосъдния министър Янаки Стоилов за уволнението на Гешев за уронване на престижа на правосъдната власт. На този декор прокуратурата оповестява, че са снети пояснения от Делян Пеевски, Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Илко Желязков. От Васил Божков не са снети пояснения, тъй като той се намира в Дубай.

Държавното обвиняване оповестява, че инспекциите против Пеевски и Желязков не престават. Върховната касационна прокуратура прецизира, че за тях двамата е получена единствено част от изисканата информация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР