В деня, в който правителствената ни делегация отпътува от Саудитска

...
В деня, в който правителствената ни делегация отпътува от Саудитска
Коментари Харесай

ДЪЛЖИ ОБЯСНЕНИЕ: Какво правеше Каракачанов в Саудитска Арабия и ще продължи ли България да изнася оръжие за държава, въоръжаваща Ислямска държава?

В деня, в който държавната ни делегация отпътува от Саудитска Арабия, Европейският парламент прикани Европейски Съюз да наложи оръжейно ембарго на кралството и изиска от отговарящия за външната политика Федерика Могерини да спре европейските доставки на оръжия за монархията.
Гръцкото държавно управление незабавно разгласи, че ще се съобрази с Европейски Съюз, в случай че Брюксел наложи оръжейно ембарго на Саудитска Арабия. Атина е подложена на критика за оръжейното съглашение с Рияд за 66 милиона евро...

Вместо публицистите в държавния аероплан незабавно да интервюират Красимир Каракачанов и изискат коментара му както за резолюцията на Европарламента, по този начин и за аргументите за неговото наличие в делегацията, те комфортно за властта замълчаха.
Всъщност за какво военният министър бе в Саудитска Арабия? И за какво Министерството на защитата не излезе с публично известие за постигнатото от Каракачанов в Рияд?

Ето някои обстоятелства, обясняващи мистериозната разходка на Каракачанов:
През 2016 година общият ни оръжеен експорт е малко над 1 милиард евро, като една четвърт от тези поръчки (250 млн.евро) идват от Саудитска Арабия. Така България е проработила 250 милиона от експорт на оръжия не за Саудитска Арабия, а за нейния съдружник в Сирия - Ислямска страна! Последното е неведнъж доказано от авторитетни американски и английски медии и в никакъв случай не е било отричано от Рияд.

През същата година министърът на стопанската система Божидар Лукарски бе заставен да признае, че българско оръжие е попаднало в Ислямска страна. Обяснението му в Народно събрание бе цинично: “За мен като принципал на предприятията, произвеждащи оръжия, е значимо, че разширяваме продуктивността и отваряме нови работни места... Но страната ни няма виновност, в случай че тези оръжия попаднат в недобросъвестни ръце”…
По същото време проверяващата журналистка Диляна Гайтанджиева бе уволнена от в. „ Труд “ поради филмовите й разкрития за българско оръжие, озовало в Ислямска страна. Кадрите й от 2016 година, снимани в Алепо, не бяха излъчени в огромните малките екрани, а уволнението й се случи часове след разпита й в ДАНС за трафик на българско оръжие за Сирия.

В 43-то Народно заседание подкрепящият кабинета Каракачанов бе измежду най-гласовитите съперници на мигрантските потоци, обявявайки бежанците за опасност за националната ни сигурност. Но тези бежанци бягат от война, в която бойци на Ислямска страна водят война и с българско оръжие.
Сега Каракачанов е боен министър и явно продължава политиката на кабинета „ Борисов 2 “ за експорт на оръжия за терористите в Сирия през Саудитска Арабия. Защо другояче ще е в държавната делегация в Рияд?
Обяснението, че е разговарял със саудитския си сътрудник за тероризма е дъвка за наивници. Защото тази тематика е сектор на вътрешния министър Радев, който не бе в делегацията.

Понеже е виновен, а и Европарламентът поряза търговията с оръжия със Саудитска Арабия, час след новината от Брюксел и до момента в който военният министър летеше назад за София, подчиненото му Вътрешна македонска революционна организация организира интензивно мероприятие за похищение на вниманието от оръжейната спекулация.
От „ Пиротска “ пуснаха гневна декларация против опита на страната да подари дворци и гори на Симеон Сакскобургготски.
И против кого стачкуват на „ Пиротска “? – Срещу държавно управление, в което силов вицепремиер и боен министър е шефът на Вътрешна македонска революционна организация, задължен първи да знае за сходен подарък и първи да реагира, в случай че това е правилно.

Декларацията на Вътрешна македонска революционна организация пропуща обстоятелството, че преди 14 години Каракачанов бе в коалиция с партията на някогашния столичен кмет Софиянски, дал двореца „ Врана “ на Сакскобурггоски. Защо тогава Вътрешна македонска революционна организация се коалира с партия на политик, нелегално дарил държавен парцел на Сакскобугготски?

Понеже държавните медии мълчат, запитвам военния министър:

Вярно ли е, че по поръчка от Големия брат оттатък океана, сте договорили нов транш от леко стрелково оръжие за Саудитска Арабия на стойност 70 млн. евро? И че възнамерявате да извършите контракта, погазвайки декларацията на Европейския парламент за налагане на оръжейно ембарго на Саудитска Арабия, оправдавайки се, че евродекларацията няма наложителен темперамент.

Велизар Енчев, Facebook.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР