В деня, в който отбелязваме 149 години от кончината на

...
В деня, в който отбелязваме 149 години от кончината на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Хората няма да живеят по-добре, защото ежедневно усещат растящата инфлация

В деня, в който означаваме 149 години от кончината на Васил Левски, и сме Разград, където живеят християни и мюсюлмани, заветите за чиста и свята република и за етническа приемливост звучат още по-актуално, това написа водачът на ГЕРБв персоналния си профил във Facebook, съобщи novini.bg.

"От това съм се водил и когато пристигнах и видях по какъв начин дърво пораства на покрива на джамията, която е монумент на културата и се разрушава ", добави той. "С смут разбирам, че новите управници са взели парите за джамията. А ние в най-трудните моменти успявахме да заделя средства и за вярата. В Разград по едно и също време с парите за джамията, отпуснахме средства и за построяването на чисто нова черква, каквато не беше строена от над 100 години. Сега църквата ще стане подготвена, а джамията ще продължи да се разрушава. Това не сплотява, а разделя хората ", съобщи някогашният министър председател.

"Това ръководство e политически Франкенщайн – без общи цели и стратегия за ръководство. Ситуацията в цялата страна е невиждана. Вече сме в средата на февруари, а още няма бюджет. Общините най-добре схващат какво значи това - харчиш 1/12 от миналогодишния бюджет, само че цените към този момент са два-три пъти нагоре! През последните 12 години такова безумство не е имало ", разяснява той.

"Хората няма да живеят по-добре, тъй като всекидневно усещат растящата инфлация. Контролираните от страната сочат 9,1%, само че в магазина е над 30%. Цените летят нагоре, нафтата отива на 3 лв.. Ние ги държахме най-ниската ставка на акциза. Затова предложихме Данък добавена стойност на горивата и на главните хранителни артикули да падне на 9% ", уточни още Борисов.

"Вчера следобяд, няколко часа след ГЕРБ, и Румен Радев прикани държавното управление незабавно да понижи Данък добавена стойност за хляба. Но Асен Василев попари всевъзможни очаквания в тази посока. Радев към този момент се пробва да се отхвърли от ръководещите, само че той ги сътвори. Това държавно управление е на Радев! ", добави водачът на ГЕРБ

"Хемус няма да стане в никакъв случай, в случай че не се върне ГЕРБ. И "Струма " няма да стане! Надявам се най-малко да достроят нещата, които са стартирани. Управляващите трансфораха програмата “Региони в растеж” в “Региони в застой”, уточни още Борисов.

"Вчера в Брюксел Кирил Петков съобщи, че България е лъгала за Шенген. Това да вървиш да си плюеш страната не е национално отговорно. 11 пъти Европейска комисия и Екологичен потенциал са приемали разнообразни решения и резолюции, че България е изпълнила критериите за Шенген. Няма министър председател или канцлер, който да е пристигнал в България и да не го е удостоверил. За кое сме излъгали? ", добави той

"Да те похвали деспот, избил публицисти и жители и съпротива, е скандално. Но явно това е примерът, по който работят ръководещите. Сегашното ръководство има поддръжката само на африкански водачи ", написа още Борисов.

"Засекретихте енергийната комисия, с цел да скрият по какъв начин техни хора за по 3 секунди станаха милионери. Каква национална сигурност е застрашена, в случай че се каже чии компании какви количества газ кушиха за 3 секунди? Но тематиката изчезна от медиите по заповед. #Кой се обади, с цел да изчезне тематиката? ", попита водачът на ГЕРБ

"Притеснен съм от напрежението към Украйна. Единственият метод България да е предпазена е да е доста мощен член на НАТО ", съобщи той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР