В деня, в който дизелът в София задмина психологическата бариера

...
В деня, в който дизелът в София задмина психологическата бариера
Коментари Харесай

Защо А.Василев тайно се среща с Лукойл 4 пъти, кой прибра 2 млрд.лв. за 6 мес. от 1 лв./л над нормалното за горивата, откакто е вицепремиер: Екс-енергийният министър

В деня, в който дизелът в София задмина психическата преграда от 3,50 лева и към този момент коства 3,51 лева или 15 стотинки повече, в сравнение с единствено преди 13 дни, в случай, че ПЕТРОЛЪТ Е С 6 ДОЛАРА ПО-ЕВТИН, някогашният енергиен министър Делян Добрев сложи 2 въпроса, по които 19 минути написа от месеци.

 

За тайната среща – става известно, че са общо 4, на нересорния вицепремиер Асен Василев с Лукойл, и за необяснимата надценка, която страната се прави, че не вижда, при която горивата у нас са раздути по стойност с 1 лев от горната страна, като че ли се вършат от най-скъпия вид Брент, а не от доста по-евтиния съветски Уралс.

 

" Имам информация, че Асен Василев се е срещал 4 пъти с Лукойл. Горивата започнаха да скачат последните 6 месеца. Откога е това държавно управление? От 6 месеца. Среща се кабинетът с Лукойл и цената стартира да пораства. Едно произвеждане в Комисия за защита на конкуренцията е дълго. Ако нямаше срещи на кабинета с Лукойл, нямаше да имаме подозрения. Но има срещи, има лобизъм от страна на Асен Василев в Европейска комисия да продължим да купуваме съветски нефт. За газа споделяме: " В никакъв случай съветски газ ”. Защо? За да вкараме медиаторите и да върви далаверата. 100 милиона единствено за месец май ”, сподели Добрев.

 

  " Всеки ден ограбват хората с 10 милиона лв., пълнят си офшорките и няма краткотрайна комисия. Като викате корупция и статукво се огледайте в себе си. За последните шест месеца това са близо 2 милиарда лв. ", съобщи от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в декларация от групата. 

 

Добрев сподели и графики на американската организация Блумбърг, които сочат, че цената на потребления у нас петрол е 78 $ за барел, без смяна от предходната година и запита по какъв начин по този начин последните шест месеца цените на бензиностанциите са скочили с 36%

 

" Ако е същата цената на съветския петрол, за какво е тази огромна разлика?!Акцизът и Данък добавена стойност са същите, а горивото нараства с 1 лев на литър. Май месец е разтоварен на ниска цена съветски петрол, само че го плащаме като безценен Брент. 

 

На година консумираме 3,5 милиарда литра, по 1 лев това са 3.5 милиарда лв.. На ден се зареждат близо 10 млн. литра гориво или 10 милиона лв. дневно, които плащаме да се купува на ниска цена съветски петрол на цената на скъпия Брент. 

 

Значи тази разлика някой я прибира. Няма да споделям съгласно мен в кои офшорни сметки отиват тези пари ", разгласи депутатът от ГЕРБ.

 

Той напомни, че още предходната седмица от ГЕРБ са предложили да има краткотрайна комисия, която да прегледа този проблем и графиките, които той сподели. Точката обаче не е включена в програмата на Народното събрание за тази седмица, макар обещанията на Демократична България, които също си приписваха тематиката.

 

Добрев регистрира, че до момента в който дневно 10 милиона лв. потъват от горивата, в Народното събрание се купуват и продават депутати.

 

  " След войната в Украйна уралският петрол е с 30% по на ниска цена. Питаме за какво за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев ”, съобщи Добрев.

 

  " Колективното публично схващане с неспокойствие следи какво се случва в пленарна зала – дали ще има още политически мигранти. А какво се случва през това време – заплаща всичко по-скъпо ”, сподели Томислав Дончев. " За държавното управление има единствено една тематика – неговото лично оцеляване ”, разяснява депутатът.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР