В деня, в който депутатите трябваше да изберат нов управител

...
В деня, в който депутатите трябваше да изберат нов управител
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за шеф на НЗОК изненадващо се отказа от надпреварата, остана 1 претендент

В деня, в който депутатите трябваше да изберат нов шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), претендентът на ГЕРБ-СДС Иванка Динева изненадващо се отхвърли от конкуренцията за поста. Така за него остава единствено номинацията на „ Българска социалистическа партия за България “.

Изборът на кандидатурите за началник на НЗОК бе очакван в програмата на изключителното съвещание на Народното събрание през днешния ден. Тази заран обаче Динева, която по-рано оглавяваше столичната Здравна каса, е подала писмо до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, с което се отхвърля от присъединяване в процедурата. Изтъква персонални аргументи.

Единственият различен претендент за шеф на Здравната каса е проф. Жени Стайкова, издигната от парламентарната група на Българска социалистическа партия. Нейната кандидатура ще бъде разисквана в пленарна зала по-късно през днешния ден.

Очаква се на съвещанието да бъде импортирано предложение за удължение на процедурата за избор на шеф до 12 юли, оповестиха източници на БНР. Така ГЕРБ-СДС ще могат да предложат нов претендент.

Мандатът на шефа на НЗОК изтича на 13 юли. В момента длъжността се извършва краткотрайно от Йорданка Пенкова, откакто Петко Салчев бе отхвърлен предварително през януари.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР