В деня, след края на Великденските празници отчитаме успешен край

...
В деня, след края на Великденските празници отчитаме успешен край
Коментари Харесай

Призивът на евродепутата Цветелина Пенкова и десетки известни личности #PRAYATHOME достигна до българите

В деня, след края на Великденските празници отчитаме сполучлив завършек на акцията #PRAYATHOME. С апела си младият евродепутат Цветелина Пенкова сплоти известни лица, инфлуенсъри, артисти, хора на изкуството и медици, които сложиха бели маски с червен надпис #PRAYATHOME на лицата си.
Тя насочи своята молба до обществото по актуален и ексцентричен метод. Кампанията събра необятна известност и бе припозната от доста хора.

По време на великденските празници и в нощта на Възкресение Христово всички храмове отслужиха литургия и въпреки отворени за вярващи, посещаемостта беше съизмерима с отговорността към актуалната обстановка.

„ Надявам се, че след нашия апел, доста българи са осъзнали още по-ясно потребността от отговорно държание по време на празниците. Вярвам, че дружно, краткотрайно лишавайки се от значимите за всички ни обичаи, успяхме да дадем своя принос във връзка с ограниченията за ограничение разпространяването на пандемията “, сподели Пенкова. Зад този резултат стоят напъните на огромна част от обществото: държавни институции, органи на локалната власт, Светия Синод, общественици и известни лица, хора на науката и изкуството, лекари и здравни служащи, медии и публицисти - всеки по друг метод се опита да съобщи посланието, какъв брой е значимо да си останем вкъщи по празниците и да не позволяваме всеобщо скупчване на хора в храмовете.

Кампанията #PRAYATHOME бе доста добре призната и събра последователи, както в обществените мрежи, по този начин и отвън тях, като на Велики четвъртък в нея се включи и Александровска болница.

#PRAYATHOME даде своя принос, в борбата за разпространяването на ковид.
В последните дни следим и различен факт - едно всеобщо пътешестване на българите за празниците. Хиляди напуснаха столицата, макар многократните апели за съблюдаване на ограниченията.
Отговорността има доста измерения. Свободата значи отговорност. Отговорността е непрекъсната големина и би трябвало да се ползва с неизменност, с мисъл за другите и в дълготраен проект.
Кампанията #PRAYATHOME имаше краен период – с апела да се молим у дома по великденските празници, само че посланието й - да бъдем виновни и солидарни - е безсрочно. Останете у дома, дайте образец, бъдете рационални!

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР