В Деня на Западните български покрайнини сме свидетели на поредна

...
В Деня на Западните български покрайнини сме свидетели на поредна
Коментари Харесай

ВМРО: Сръбските власти с поредна гавра към българи в Деня на Западните покрайнини

„ В Деня на Западните български околности сме очевидци на поредна подигравка от страна на сръбската страна към локалните българи и към жители от България, тръгнали за Босилеград, с цел да вземат участие във възпоменателната вечер, отдадена на 8 ноември в Културно-информационния център /КИЦ/. Първо в днешния следобяд служители на реда са създали обиск и са иззели български книги от офиса на КИЦ-Босилеград. След това на КПП-Рибарци не са позволени да влезнат на сръбска територия българи, пътуващи към Босилеград, с цел да вземат участие във възпоменателната вечер. “

Това оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация , откъдето разкриват още, че с измислени претекстове на границата са били спрени съпредседателят на партията Александър Сиди , Мария Цветкова , която е член на управлението на политическата мощ, писателят Едвин Сугарев , съпредседателят на Граждански комитет „ Западни околности “ Валентин Янев и други.

„ С тези си дейности Сърбия за следващ път демонстрира, че се връща към способите от времето на режима на Тито и крал Александър Караджорджевич. В XXI век да изземаш книги и да не допускаш културна демонстрация на българското малцинство демонстрира само, че сръбската страна освен е доста надалеч, само че и се движи в посока, противоположна на Европейски Съюз “ , разясняват от партията.

От ВМРО-Българско национално придвижване прикани кабинета и Министерство на външните работи да подхващат незабавни дейности , с цел да бъдат предпазени правата както на сънародниците ни от Западните околности, по този начин и на българите, които за следващ път са били възпрепятствани да влезнат на територията на Сърбия и да вземат участие в събитие на малцинството ни там.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР