В деня на втория тур на президентските избори в Украйна

...
В деня на втория тур на президентските избори в Украйна
Коментари Харесай

Зеленски си показа бюлетината и полицията се яви в щаба му

В деня на втория тур на президентските избори в Украйна кандидатът за поста Володимир Зеленски се снабди с протокол за административно нарушаване, тъй като посочил пред публицистите попълнената си бюлетина, оповестява Интерфакс.

Протоколът е връчен на шоумена-кандидат за държавен глава от униформени служители на реда. „ Нов президент – нови правила. Всички са длъжни да живеят съгласно закона. На Зеленски връчват протокол за административно нарушаване, тъй като си сподели бюлетината “, написа във Facebook представителят на изборния щаб на актьора Дмитрий Разумков. Той разгласява и фотоси, на които се вижда по какъв начин полицейски чиновници в наличието на Зеленски попълнят съответните документи.

След като упражни вота си в изборната секция, Зеленски подвигна попълнената си бюлетина, на която кръстчето е сложено против неговата фамилия. По-рано от вътрешното министерство в Украйна оповестиха, че са се заинтересували от информацията за въпросното държание на претендента и дадоха обещание да дадат правна оценка на това събитие. Според украинското законодателство разкриването на попълнена бюлетина е нарушаване. Сега Зеленски е застрашен с санкция до към 190 $.

РИА Новости цитира данни от екзитпол-проучванията, съгласно които към обяд шоуменът събира 71, 8% от гласовете на втория тур, а актуалният президент Порошенко – едвам 28,2%. Анонимно са интервюирани 16 500 гласоподаватели, откакто са упражнили вота си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР