В деня на водата - няколко протеста, екоакции и катастрофи.Прочетете

...
В деня на водата - няколко протеста, екоакции и катастрофи.Прочетете
Коментари Харесай

ОБЗОР: Управителят на еротичния клуб “Бътърфлай“ в Пловдив остава в ареста, протести заради кариери

В деня на водата - няколко митинга, екоакции и произшествия.
Прочетете още
„ Когато през днешния ден си сипете да пиете чаша вода, се сетете, че в нея има част от вашите лични боклуци “. Това послание направи ръководителят на Воден клуб-Пловдив Христо Гачков в Международния ден на водата. Той е основал екип от петима доброволци, членове на клуба, които да поддържат самодейността на РИОСВ-Пловдив за разчистване на река Марица от боклуци. Именно през днешния ден гребците Гергана, Елица, Йоана, Стойчо и Чудомир влезнаха с единични или двойни каяци във водите на реката, с цел да поддържат събралите чиновници на екоинспекцията. Малка войска от близо 30 души, към която се причислиха и частни компании, обходи поречието на Марица от моста на Панаира до този на баража на реката, с цел да събира захвърлени боклуци. „ За местата, където вие не можете да достигнете, ще спомагаме ние “, добави с усмивка Христо.  

Десетки жители излязоха на митинг срещу създаване на кариера в региона на асеновградските села Горнослав, Долнослав, Червен, Орешец и Добростан. Местното население и природозащитници застанаха под дъжда, с цел да кажат НЕ на добива на материал от землището, което попада в предпазена територия. През ноември 2022г. Министерски съвет утвърди със свое решение такова капиталово желание на компанията „ Запрянови-03 “, която получи право на 35-години концесия.

Пловдивският областен съд почете настояването на държавното обвиняване и  остави в ареста шефа на стриптийз клуб " Бътерфлай ".   Срещу него има повдигнато обвиняване за трафик на хора за развратни действия, а за това закононарушение Наказателния кодекс планува от 2 до 8 години затвор и до 20 000 лв. санкция.

Газова бутилка се взриви в жилищен блок на улица " Орфей " в ЖК " Христо Смирненски ". За благополучие потърпевши няма, макар че е имало човек в жилището. 

Процедурата за реорганизация и реституция на къща „ Ламартин ” в Стария град е била прекъсната със заповед на зам.-кмета Георги Титюков. Това се случва единствено ден след материала на  TrafficNews  за публичната поръчка, която бе дадена на консорциум отпред с компания, учредена в село Козарка.  От документите и регистрите стана ясно, че компанията „ Стосин 2010 ” и другата компания в обединяването „ Вера строй ” нямат удостоверения да правят поправки на монументи на културата.

Тежка злополука станална светофара на Сточна гара. В разследване на случая един човек в е болница. 

Шишманци още веднъж се подвига на митинг против добива на камък от находището край селото. Жители ще проведат ново шествие на 25 март, по време на което ще спрат придвижването по републиканския път, отвеждащ до Белозем. За локалните това е алегорично, защото точно оттова минават и камионите, извозващи трошен камък от находищата.

Делото против Александър Радев, обвинен за убийството на брачна половинка си Андреас Ропел, ще стартира изначало от етапа на разпоредително съвещание. Причината – премахване на в действителност неточности в обвинителния акт. Инцидентът стана на 4 май 2022 година след фамилен скандал, съпроводен с щедро количество алкохол.

Четири компании и консорциуми са подали предложения за поддържането на републиканската пътна мрежа в Пловдивска област в  огромната поръчка на АПИ за Южен централен регион. Общата стойност на поръчката е над 550 000 млн. лв., като е разграничена на 5 позиции за областите Пловдив, Хасково,Смолян, Пазарджик и Кърджали.

Трима души са откарани в болница след верижна злополука на бул. „ България ” тази заран. Пострадали са лидерът на един от колите, както и младежи, които са пътували в него. Няма данни за приложимост на алкохол от участниците в случая.

Съвсем лек удар, само че не поради превишена скорост. Така разказва сутришната злополука на бул. " България ", жена, която е станала директен очевидец на случая.  Тя добави, че е изумена от реакцията на водача, който е управлявал сивия автомобил, намиращ се по средата. По думите й той е реагирал извънредно нападателно, а ударът е бил много лек.

Възрастна жена е в болница след погрешно секване на пътното платно. Около 8 ч. през вчерашния ден на тел. 112 било обявено, че на кръстовище сред бул. „ Руски “ и ул. „ Гладстон “ лек автомобил „ Хюндай “ блъснал миналата на червен сигнал на светофара 75-годишна пешеходка. Пострадалата е оставена под лекарско наблюдаване.

Къде трява да бъде домът на пловдивската Опера?  С този въпрос се обърнахме към пловдивчани, откакто дебатът още веднъж е на равнище община. Преди две седмици Експертният съвет за устройство на територията в прегледа предложението  да се издигне постройка зад Партийния дом.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР