В Деня на труда и работническата солидарност КНСБ, нейните основни

...
В Деня на труда и работническата солидарност КНСБ, нейните основни
Коментари Харесай

КНСБ стартира благотворителна кампания „Не си сам”

В Деня на труда и работническата взаимност КНСБ, нейните съществени членове и фонд „ Проф. доктор Желязко Христов, д.м. " започват национална благотворителна акция „ Не си самичък " в поддръжка на работещите синдикални членове, наранени от разпространяването на COVID-19.
Като най-голямата социална организация, КНСБ не може да остане безучастна към орисите и потребностите на членовете си, наранени от разпространяването на вируса. Инициативата планува материална помощ под формата на артикули, медикаменти, медицински принадлежности и други, които синдикалният член съобщи.
Размерът й ще е най-малко 150 лева, като по преценка на обособените федерации той може да бъде и по-голям. Федерацията на синдикатите в опазването на здравето, да вземем за пример, възнамерява да поддържа всеки собствен болен член с помощ в размер на 500 лева
С целеви дарения в благотворителната самодейност се включват браншовите и районните структури на конфедерацията, както и синдикалните организации от предприятията и институциите. Към сегашния миг подготвеност за взаимопомощ декларират Федерация на снидикатите в здравеопазането, Синдикатът на българските учители, Независима синдикална федерация на енергетиците в България, Федерация на самостоятелните синдикални организации от леката индустрия, Националната синдикална федерация „ Метал-електро ", Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите, Федерация на самостоятелните синдикати от държавното ръководство и организации, Съюзът на транспортните синдикати в България. СБУ и ФНСДУО обезпечават финансова поддръжка за акцията в размер на по 3000 лева В същия размер е и сумата, обезпечена от " Благотворителен фонд проф. доктор Желязко Христов ". СТСБ подарява 1000 лева
Кампанията ще се стреми да покрепи оптимално повече инфектирани синдикални членове и да генерира запас от 100 хиляди лева, който да доближи до тях. За задачата благотворителна акция „ Не си самичък " афишира следната банкова сметка за набиране на средства на Сдружение с нестопанска цел " Благотворителен фонд проф. доктор Желязко Христов ":
IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк
Средствата ще бъдат разходвани при цялостна бистрота, ще бъдат оповестени детайлни доклади за постъпилите средства и направените дарения.
Структурите на КНСБ са в подготвеност за подпомагане и посредством снабдяване на помощи, даване на информация, напредване на документи и други необподими действия.
Към момента има регистрирани случаи на COVID-19 в здравния бранш, градския превоз, леката индустрия, енергетиката, дирекция „ Пожарна сигурност ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР