В деня на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий

...
В деня на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий
Коментари Харесай

`Ловеч отбелязва празника си с културни, образователни и спортни събития

В деня на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий Ловеч отбелязва празника на града с културни, просветителни и спортни събития.

След светата литургия в катедралата „ Св. св. Кирил и Методий “, която има и храмов празник, от 11.00 ч. тържествено ще бъде издигнато знамето на града.

Със званието „ почетен жител “ посмъртно ще бъде почетен учителят и някогашен шеф на Регионалното ръководство на образованието Еленко Начев.

На публична гала ще бъдат връчени обичайните награди вложител и предприемач на годината.

В празничния ден ще се организира и детският състезателен празник „ Пламъчета сини “.

В салона на Драматичния спектакъл е спектакъла „ Вивалди вечно “ на Симфониета – Враца от програмата на Люлякови музикални вечери.

Празничният ден ще приключи с концерт на Любо Киров на централния площад в града и обичайна заря.

За празника на Ловеч Регионалното ръководство на образованието в Ловеч провежда за втора поредна година „ Панорама на междинното обучение “.

На централния площад в Ловеч от 10.00 до 12.30 ч. всички кандидат-гимназисти и техните родители ще имат опция да се срещнат с профилите, специалностите и специалностите в седемте учебни заведения на територията на община Ловеч, които оферират банкет след седми клас, разясни началникът на РУО – Ловеч Иваничка Буровска.

„ Всички учебни заведения, които реализират държавен проект – банкет на територията на община Ловеч  ще създадат гледка на предлаганите “ от тях специалности и специалности и профили. Целта е да показват спецификата на изучаваните специалности и специалности, надлежно и профили, с цел да могат седмокласниците и техните родители да бъдат осведомени при избора на съответното учебно заведение в което да продължат образованието си. “

В самодейността тази година ще своите специалности ще показват и Технически лицей – Ловеч, Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ – Долна Митрополия, и Национален боен университет „ Васил Левски “ –  Велико Търново. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР