В деня на Светите братя Кирил и Методий - 11

...
В деня на Светите братя Кирил и Методий - 11
Коментари Харесай

Българските библиотекари честват професионалния си празник на 11 май

В деня на Светите братя Кирил и Методий - 11 май, Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " ще означи професионалния празник на българските библиотечни и осведомителни експерти и патронен празник на НБКМ. Тържественото честване ще стартира в 11,15 ч. с поднасяне на цветя пред паметника на Светите братя пред библиотеката, церемониален водосвет от Светия синод на БПЦ и осъществяване на хора на Софийската духовна семинария " Св. Иван Рилски ". В 12 ч. ще бъде открита документалната галерия " Идеалът като реалност ", отдадена на 200 години от рождението на Найден Геров (1823-1900) в централното предверие на НБКМ.
СНИМКА СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА
Столичната библиотека (пл. " Славейков " 4А), показва през днешния ден празничната стратегия " Съхраняваме и пренасяме българското слово през вековете " и Ден на отворените порти. В 12 ч. известни поети и писатели, съпричастни към идеята на библиотеките, ще насочат свои послания за книгите, четенето, библиотеките и библиотекарите. А емблематичният вокален отбор " Елици " към НГДЕК " Св. Константин Кирил Философ " с началник Даниел Иванов ще извърши достоверни църковнославянски песнопения.
Документалната галерия " Жажда за познание - поход към обучение. Образът на българското учебно заведение - краят на XIX - началото на XX век " показва старопечатни образователни издания. Посетителите ще могат да прегледат и тематични постери, отдадени на празника на първоучителите - 11 май, на техните възпитаници и почитатели.
Ще бъдат връчени награди за най-активни участници в доброволческата акция " Библиотекар за един ден " и обичайните награди на шефа на Столичната библиотека - " Библиотекар на годината ". През целия ден за децата в Детския и Американския център и Тийн лабораторията ще има stem игри, арт ателиета, видеопрожекции, атрактивни занимания с ботове, 3D химикалки и други
За всички искащи ще има безвъзмездни читателски карти.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР