„В Деня на Свети пророк Илия се помолихме за здраве,

...
„В Деня на Свети пророк Илия се помолихме за здраве,
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч се включи в празника на Свети пророк Илия

„ В Деня на Свети оракул Илия се помолихме за здраве, за освобождение от всевъзможни беди. Помолихме се любовта да влезе във всеки дом. Да бъде! “. Това написа в своята страница във Facebook на 20 юли кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Този ден тя се включи в честването на християнския празник на Свети оракул Илия в параклиса в ж. к. "Младост " в Ловеч, който носи името на пророка. Литургията отслужи персонално Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение със свещеници.

На присъстващите миряни по традиция бе раздаден курбан за здраве. Параклисът в ловешкия квартал е издигнат през 2009 година посредством дарения, а на идната година бе осветлен. Главен труженик на концепцията е отец Вениамин, като храмът е знак на признателност към свети Илия.

Сградата с градината е доста приятна панорама измежду панелните жилищни блокове и обичано място за вярващите в квартала. Свети Илия се тачи от всички християни, тъй като е най-големият древен оракул и дружно с Моисей - двама велики старозаветни мъже. Освен това Свети Илия е стопанин на летните небесни стихии и градушката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР