В деня на светеца Иван Рилски празнуват лекарите. Президентът отличи

...
В деня на светеца Иван Рилски празнуват лекарите. Президентът отличи
Коментари Харесай

Признание за медиците: Президентът отличи с почетен знак неонатолози и педиатри

В деня на светеца Иван Рилски честват лекарите. Президентът отличи с почетен знак редица изтъкнати неонатолози и педиатри за заслугите им към детското опазване на здравето и дарителската самодейност „ Българската Коледа “.

Проф. Боряна Слънчева над 40 години работи в неонатологията на „ Майчин дом “.

Снимка: bTV
„ Като студентка имах извършения по неонатология видях малко бебе изглеждаше немощно доста трагично беше и желаех с това да се занимавам “, сподели проф. Слънчева.

Средно на година през отделението в „ Майчин дом “ минават близо 800 прибързано родени деца.

Снимка: bTV

" Много е сложна специалността, доста неща се желаят. Много адреналин се изръсва за малко време, само че в никакъв случай не съм съжалявала и в случай че още веднъж би трябвало да предпочитам, това ще избера “, споделя проф. Слънчева.

С огромна част от децата стават другари, тъй като положението им продължава да се следи и откакто изоставен отделението.

Снимка: bTV В момента действителен късмет за положително развиване имат децата над 25-та гестационна седмица и над 700 грама, споделя проф. Слънчева. Тя помни най- дребният си пациент.

" Най- дребното дете, което сме отгледали, е един Калоян, мисля, че се споделяше - 450 грама в този момент децата, които са 800-900 грама не съставляват за нас сериозен проблем. Ние сме привикнали - знаем какво да вършим с тях и се оправяме ", споделя неонатологът.

Снимка: bTV
Професор Слънчева е измежду медиците, отличени с почетен знак на президента.

" В ръцете ви е бъдещето на българската нация - давате парченце от себе си на вашите дребни пациенти. Искам да ви благодаря за дългогодишната отдаденост “, съобщи президентът Румен Радев,

Професор Слънчева дефинира най-голямата премия за работата си по този начин:

Детската усмивка, тъй като животът стартира от там.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР