В Деня на Съединението лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заедно

...
В Деня на Съединението лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заедно
Коментари Харесай

Карадайъ закова Рашков за полицейския тормоз, изпълни обещание за дядо Исмаил

В Деня на Съединението водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дружно със заместник-председателя Йордан Цонев, който е и лидер на листата на Движението във Велико Търново и с безспорния експерт по обществената политика доктор Хасан Адемов се срещнаха в село Добри дял с Исмаил Мехмедов, с цел да го попитат какво тъкмо се е случило преди изборите предишното лято, оповестяват от пресцентъра на партията. Екипът на Централния избирателен лъч особено е отишъл до дома на възрастния човек.

Карадайъ е разказал на дядо Исмаил за въпроса, който е задал на някогашния министър и отговора на Рашков, че полицейски тормоз не е имало. Попитал го дали Рашков е идвал от този момент, само че Дядо Исмаил е дал отговор негативно. Възрастният човек  с мъка е за предизборния тормоз през юли предходната година, написа в прессъобщението на Движение за права и свободи.

Ето цялостния текст на известието до медиите:

Имало ли е полицейски тормоз по време на изборите предходната година? Превърна ли Бойко Рашков демократичната полиция в милиция, с цел да сплашва неуместни политически съперници посредством навлизане в домовете и принуждаване на възрастни и заболели хора да подписват предупредителни протоколи?

Един от 20-те хиляди въпроси, които Движение за права и свободи оформи като парламентарни питания към някогашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков даде следващото ясно доказателство какви инструкции са давани и по какъв начин се е насаждал боязън в гласоподавателите на Движение за права и свободи директно преди изборите и в изборния ден.

Ето и детайлностите:

На 10 юни 2022 година ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ насочи запитване към Бойко Рашков по време на парламентарния надзор, обвързвано с полицейски тормоз по отношение на 74-годишния Исмаил Мехмедов от Лясковец, област Велико Търново.

Карадайъ тогава описа, че дядо Исмаил живее самичък в дома си,  откакто брачната половинка му е умряла, болен е, има два стенда на сърцето.

На 11 юли 2021 година, рано сутринта в деня на изборите, служители на реда нахлуват в къщата му и е отведен в полицейския сектор, след което е подписал и сигнален протокол. Карадайъ попита Рашков на какво съображение е станало това и му напомни, че към този момент повече от 3 месеца чака даване на всички документи по случая, които ги е изискал.

Министър Рашков отговори на Карадайъ, че е имало единствено покана за сказка в Министерство на вътрешните работи, след което е бил подписан сигнален протокол. Причината била, че служителите на реда получили информация, че Мехмедов пил кафе с другари и обсъждали изборите.

Още тогава Мустафа Карадайъ му напомни, че не става дума за покана за диалог в полицията, а за навлизане в дома на възрастния човек и съобщи, че този случай заслужава изключително внимание. Затова и се ангажира персонално да отиде да се запознае с Исмаил Мехмедов и предложи на Рашков да направи същото.

В Деня на Съединението той извърши обещанието си. Заедно със заместник-председателя на Движение за права и свободи Йордан Цонев, който е и лидер на листата на Движението във Велико Търново и с безспорния експерт по обществената политика доктор Хасан Адемов се срещнаха в село Добри дял с Исмаил Мехмедов, с цел да го попитат какво тъкмо се е случило преди изборите предишното лято. Екипът на Централния избирателен лъч особено отиде до дома на възрастния човек.

Карадайъ описа на дядо Исмаил за въпроса, който е задал на някогашния министър и отговора на Рашков, че такива неща не е имало. Попита го дали Рашков е идвал от този момент, само че Дядо Исмаил отговори негативно. Възрастният човек  описа с мъка за предизборния тормоз през юли предходната година.

" Чукнаха на вратата, единият ми сподели да изляза, а другият ме хвана за ръката. Нито към крадял, нито съм умъртвил, споделил им Исмаил. Попитах ги къде ме водят, а те ми споделиха " недей знай доста, ще те вкараме в пандиза. ”.

" После ме закараха в съвета и аз се подписах, че пари на никого не съм дал и няма да давам. Ама по какъв начин да давам като пенсията и на мен не ми стига ", чуди се и до момента дядо Исмаил.

Какво да върша, подписах документа, добави той като удостовери, че е болен, има стендове и към този момент и захарта му е висока. Казах им го, само че какво от това, сподели с оскърбление дядо Исмаил.

Идваха тука, с цел да тормозят хората, сподели един от съседите му и изрази вяра, че милионерщината си е отишла дружно с Рашков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР