В Деня на пчеларя лидерът на БСП Корнелия Нинова и

...
В Деня на пчеларя лидерът на БСП Корнелия Нинова и
Коментари Харесай

Работим за биологично родно производство на мед и пчелни продукти

В Деня на пчеларя водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и националният представител Румен Георгиев разговаряха с представители на пчеларския отрасъл в България. На срещата бяха разисквани проблемите пред бранша, с които се сблъскват родните производители на мед и пчелни артикули.

„ Българският мед е първокласен и здравословен артикул на международно равнище. Производството му би трябвало да бъде подкрепяно, с цел да може да бъде конкурентен на европейския и международен пазар “, съобщи Нинова.

Пчеларите донесоха на Нинова същински роден мед и подправен от 2018 година, който е на българския пазар.

„ Важен въпрос е контрола на качеството на меда за българския пазар, с цел да може да се храним здравословно, а не с ментета “, добави тя.

Има действителна заплаха от банкрути на стотици пчелари в цялата страна поради част от променените критерии за дребните и междинните пчелари, които на процедура са неизпълними, споделиха участници в срещата.

Пчеларите се оплакаха от импортираните от ръководещите промени в Закона за пчеларството и благодариха на парламентарната група на социалиститите за отстояваните в Народното събрание позиции в отбрана на българските пчелари. Според представителите на българските пчелари сега царува нормативен безпорядък в бранша и политиката на ръководещите води до неговото монополизиране. На срещата с водача на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова, те настояха за нова политика за пчеларството, която да е в унисон с европейските насоки - Зелената договорка и тактиката "От фермата до трапезата ".

Корнелия Нинова увери своите посетители, че в управническата стратегия на Българска социалистическа партия пчеларството е изведено като приоритет и левицата поддържа политиките за биологично произвеждане и екологичното земеделие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР