В Деня на Независимостта на България – 22 септември, в

...
В Деня на Независимостта на България – 22 септември, в
Коментари Харесай

Забраняват сергиите в центъра на Велико Търново в Деня на Независимостта


В Деня на Независимостта на България – 22 септември, в центъра на Велико Търново е неразрешено разполагането на сергии, маси и други преместваеми обекти за търговски и обслужващи действия. В това перо влизат продажба на промишлени и хранителни артикули, осъществяване на промоции и осъществяване на рекламни акции.

Рестрикцията е въведена със заповед на кмета на Старата столица Даниел Панов и се отнася за цялото продължение на улиците „ Васил Левски “, „ Независимост “, „ Христо Ботев “ и площад „ Майка България “. Допуска се единствено едно изключение - позволено ще бъде слагането на преместваеми обекти за краткотрайна търговия – продажба на български национални флагове и балони. За осъществяването на заповедта ще наблюдават длъжностни лица от Община Велико Търново и чиновници на Районното ръководство на полицията в Старата столица.

Във връзка с програмата за отбелязване на Независимостта, затворени за придвижване на 22 септември ще бъдат няколко улици в града. От 8:30 ч. до 13:30 ч. ще бъде стеснен трафикът по улиците „ Св. Климент Охридски “, „ Никола Пиколо “, „ Иван Вазов “, „ Стефан Стамболов “, „ Независимост “, „ Васил Левски “, в това число и площад „ Цар Асен I “.

След 13:00 ч. трафикът в остарялата част ще бъде пуснат, само че основната улица „ Васил Левски “ ще остане затворена до 19:00 ч. След 18:00 ч. площадът пред крепостта Царевец още веднъж ще бъде стеснен за придвижване поради вечерната част от празничната стратегия. Движението ще бъде пуснато след 21:30 ч.

Временна организация на придвижването е въведена и на 21 септември. Откриването на Международния фестивал на военните духови оркестри постанова затваряне на основната улица „ Васил Левски “ за времето от 16:15 до 18:15 ч. Заради прожекцията 3D мапинг шоуто и упования огромен интерес, за гарантиране на сигурността на феновете затворени за придвижване от 20:00 до 22:30 ч. ще бъдат улиците „ Независимост ”, „ Стефан Стамболов ”, „ Генерал Гурко “, „ Хаджи Димитър “ и „ Митрополит Панарет Рашев “.

Промяна в организацията на трафика ще има и на 23 септември /неделя/. Шоу-спектакълът на военните оркестри пред крепостта Царевец постанова затваряне на придвижването през площада за времето от 9:30 до 12:30 ч.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР