В Деня на народните будители в Пловдив се провежда Трета

...
В Деня на народните будители в Пловдив се провежда Трета
Коментари Харесай

В Пловдив се провежда конференция за млади учени по биология

В Деня на националните будители в Пловдив се организира Трета национална конференция на младите учени по биология.

Събитието се провежда от Биологическия факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски “ и е отдадено на научните проучвания на младите учени в областта на приложната биология и просветителните практики, екологията, биоразнообразието и опазването на околната среда, генетиката, клетъчната и молекулярна биология, микробиологията, биохимията и биотехнологиите.

                 Изключително добре подбраните тематики и лектори погълнаха университетския интерес на участниците, представители на научни институти на Българската академия на науката, Медицински университет – Варна, Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас, Аграрен университет – Пловдив и други.

                 Завладяващи презентации изнесоха гост-лекторите във форума, които ловко показаха строгата просвета под впечатляващ характерен ъгъл. Особен интерес провокираха лекциите „ Любов и разлъка на клетъчно равнище “ на  проф. доктор Евгения Иванова от ПУ и „ Водата – витална среда за водните организми и скъп запас за хората “ на доцент Емилия Варадинова от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания – Българска академия на науките. Представяне на лична доктрина за устойчивото развиване и несъгласието сред теорията и действителността направи водещият специалист Боян Рашев. Конференцията разчупи стандартите с извънредно прочувственият роман на известната писателка Виктория Бешлийска („ Глина “, „ Сърце “) на тематика „ Как да сбъднем немечтаните фантазии “, който предизвика полемика за духовните аспекти в науката.

                 Събитието беше подкрепено от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив и Регионалния природонаучен музей, чиито представители насочиха одобрение и пожелания към участниците за здраве, мощен дух и триумф по пътя на науката и познанието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР