В Деня на народните будители любими български артисти разказват в

...
В Деня на народните будители любими български артисти разказват в
Коментари Харесай

В Деня на народните будители: Учени и артисти получиха отличия

В Деня на националните будители обичани български актьори описват в фотоси кои са техните будители. Фотоизложбата беше открита пред Народния спектакъл " Иван Вазов " в София. Сред обичаните актьори са Лили Иванова, Райна Кабаиванска, Теодор Ушев, Георги Господинов, Васко Василев, Цветана Манева и още доста други. Чрез изложбата те благодарят на хората, събудили у тях любовта към културата и изкуството.

Празникът стартира с тържествена гала по издигане на националното знаме президентът одобри почетния строй на гвардейците. А в словото във връзка Деня на националните будители прикани:

Румен Радев 12: " Нека не чакаме някой различен да ни буди, а да бъдем будни! Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на операциите. Днес всичко е в ръцете на нашия разсънен народ! “, съобщи Радев.

С почетния знак на президента бяха наградени изтъкнати учени. Сред тях е учен Атанасов за приноса си в региона на изкуствения разсъдък, медицината и биологията.

„ За себе си мога да кажа, че трансфорах науката в занимание и най-малко това което се занимавам да ми е забавно. Положението в академията е доста тежко, не можем да притеглим мощни млади учени, те отиват във компании, тъй като получават 4-5 пъти по- високи заплати ", споделя акад. Атанасов.

В Министерството на защитата оценки получиха освен културни дейци, само че и институции като Националната музикална академия и Националното учебно заведение за танцово изкуство. За безспорни заслуги бяха наградени писателят и стихотворец Калин Донков, както и музикантите от група ФСБ.

А с фотоизложбата " Моите будители " обичани актьори разкриха кои са хората, събудили любовта им към изкуството. Артисти споделиха, че търсят будителя в себе си.

" Най-добрите будители можем да бъдем ние самите за себе си, да извървим пътя към себе си, да се опознаем по-добре ", споделя актрисата Бойка Велкова.

Проектът задава въпроса " Кои са твоите будители? ", като предизвика повече хора да споделят думи на благодарност или да открият нов актуален будител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР