В Деня на народните будители кметът на Монтана Златко Живков

...
В Деня на народните будители кметът на Монтана Златко Живков
Коментари Харесай

Отличиха с почетна значка на Монтана дългогодишен деец на културата /снимки/

В Деня на националните будители кметът на Монтана Златко Живков награди с почетната значка на общината Любимка Даскалова. Отличието е самопризнание на продължителната й професионална работа в областта на културата и по-повод на нейната 75-годишнина.
Десетилетия от дейния път на Любимка Даскалова са свързани с развиването на културата в област Монтана. Веднага след дипломирането си в Софийския университет, компетентност „ Философия и история” тя стартира работа в родния си край. Почти през цялата си професионална кариера е ръководител на окръжния съвет по просвета в Михайловград тогава. Даскалова си спомня за това време като интервал на напредък в българската просвета и значимата роля, която са имали за това креативните съюзи.
„ Това беше време, в което искахме да притеглим създателите на България към нашия район, споделя Даскалова. Имахме контракта с национални креативен съюзи – на композиторите, на художниците, на писателите, на архитектите и други Беше интервал на строителството на здания на читалища в цялата област. Аз имах насладата и удоволствието да работя с специалисти и експерти, които горяха в работата си”, спомня си тя и споделя за многочислените национални прояви изложения, театрални прегледи, креативен срещи и работата с децата за развиването на асамблея „ Знаме на мира”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР