В Деня на народните будители евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик

...
В Деня на народните будители евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик
Коментари Харесай

Емил Радев отново дари книги на варненската библиотека

 В Деня на националните будители евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и дипломат на библиотеките в Европейския парламент Емил Радев още веднъж подари книги на Регионалната библиотека " Пенчо Славейков " във Варна. С този жест, който прави за девета поредна година, той показва поддръжката си за идеите на библиотечната общественост в България.   

" Надграждайте делото на будителите! Бъдете здрави и продължавайте да следвате своята благородна задача с отговорност и ентусиазъм ", пожела Емил Радев, поздравявайки екипа на библиотеката във връзка днешния празник. " Независимо от провокациите, пред които сме изправени, без значение от измененията в метода на живот, които пандемията ни наложи, посредством книгите Вие носите светлина и подарявате вяра! ", посочи в приветствието си българският евродепутат.

Сред дарените от него книги има нови издания, подобаващи за разнообразни възрасти и ползи, включително художествена литература от модерни български създатели, енциклопедията " История на българското изобразително изкуство ", сборникът " Полувековна България (1878-1928 г.) ", отдаден на 100-годишнината от гибелта на Иван Вазов, задълбочено проучване на екипа, участващ при археологическите разкопки в праисторическия комплекс Провадия – Солницата, считан за първия градски център на остарелия континент.

Радка Калчева, шеф на Република България " Пенчо Славейков ", благодари на Емил Радев за дарението и съпричастността към библиотечната общественост. Тя показа с него, че новите услуги на библиотеката улесняват достъпа на читателите до книгите, макар компликациите в резултат на пандемията. Като добър образец в тази посока беше посочен и Библиоматът, осъществен със съдействието на евродепутата, тъй че читателите да могат да заемат литература за дома и отвън работното време на библиотеката. " Радвам се, че и други сътрудници в страната са оценили положителните ни практики, тъй като да вземем за пример Библиомат към този момент е въведен и в Шумен ", разяснява Радка Калчева и увери, че варненската библиотека ще продължава да развива своите услуги и да търси нови подходи към актуалните читатели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР