В деня на Народните будители екипът на Спаси София ще

...
В деня на Народните будители екипът на Спаси София ще
Коментари Харесай

Спаси София връща книгите на площад Славейков, подарява над 700 заглавия на столичани

В деня на Народните будители екипът на " Спаси София " ще върне книгите на емблематичния площад Славейков. “Книгата е прозорец към света и знанието, а любовта към четенето се възпитава и се предава от потомство на потомство. Именно за това взехме решение да вдъхнем нов живот на повече от 700 книги за дребни и огромни, като в Деня на будителите ги подарим на столичани ” обявиха от организацията.
Всеки ще може да си избере книга, която да прочете или да подари на непосредствен човек, а от Спаси София са подготвили още един подарък - книгоразделител, с цел да знаете постоянно до къде сте прочели следващата завладяваща книга.
С тази самодейност екипът на Спаси София обръща внимание и на отсъствието на емблематичния хартиен пазар от столичния площад. “Искаме да върнем загатна у хората, че площад " Славейков " е литературно средище, дом на книгите и да подсетим Столична община, че би трябвало да съблюдава обещанието си и да върне книгите в градското пространство, без да трансформира площада в пазарище ” - пишат в известие до медиите от организацията.
Днес, 01. ноември, Деня на националните будители, от 15:00 ч. на площад Славейков, пред Столична библиотека, търсете щанда с книгите и лилавите тениски на Спаси София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР