В Деня на народните будители - 1 ноември, ще се

...
В Деня на народните будители - 1 ноември, ще се
Коментари Харесай

Националното знаме ще бъде издигнато пред президентството по повод Деня на народните будители

В Деня на националните будители - 1 ноември, ще се състои обичайна гала по издигане на националното знаме пред президентската институция, оповестиха от прессекретариата на президента.

В 10.00 часа президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще одобри почетния строй на Националната гвардейска част. След церемонията президентът ще има среща от 10.20 часа на "Дондуков " 2 с ръководители на институции в региона на науката, образованието, културата и изкуството.

В 14.00 часа президентът ще взе участие в тържественото заседание на Българската академия на науките по случай Деня на будителите и ще връчи премиите за млади и най-млади учени на Българска академия на науките - "Професор Марин Дринов " и "Иван Евстатиев Гешов ". Конкурсът цели да открие и подтиква надарените млади учени в Академията, да им разреши по-рано и сполучливо да осъществят интернационалните научни контакти, да подкрепи тяхното развиване и израстване, както и да направи работата в науката по-привлекателна за млади и даровити експерти в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР