В Деня на народните будители, 1 ноември, ще се проведе

...
В Деня на народните будители, 1 ноември, ще се проведе
Коментари Харесай

Националният флаг ще бъде издигнат пред президентството по повод Деня на народните будители

В Деня на националните будители, 1 ноември, ще се организира обичайна гала по издигане на националния байрак пред президентската институция.

В 09.30 часа президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще одобри почетния строй на Националната гвардейска част.

След церемонията президентът ще организира среща от 09.45 часа на „ Дондуков “ 2 с ръководители на културни институции, общественици и дейци в региона на науката, образованието, културата и изкуството.

От 10.30 до 16.30 часа президентската институция отваря порти за жители.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще одобряват персонално първите посетители на „ Дондуков “ 2.

Посетителите на президентската институция ще имат опция да прегледат Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, кабинетите на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала и президентската библиотека.

Специален акцент в празничния ден ще бъде експонираният в Гербовата зала първи дубликат на „ История славянобългарска “, изработен от Софроний Врачански единствено три години след завършването на оригинала от Паисий Хилендарски през 1762 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР