В Деня на народните будители - 1 ноември, от 19

...
В Деня на народните будители - 1 ноември, от 19
Коментари Харесай

Връчват отличията Кристална лира в Деня на народните будители

В Деня на националните будители - 1 ноември, от 19 ч. в Софийската опера и балет Съюзът на българските музикални и танцови дейци и Класик ФМ радио ще връчат годишните награди за върхови достижения в региона на музикалното и танцовото изкуство " Кристална лира ". Акцент в галаконцерта ще бъде отбелязването на 120 години от основаването на СБМТД. Церемонията ще бъде открита от ръководителя на съюза Станислав Почекански. Наградите се присъждат в 17 категории, научи ДУМА от СБМТД.

За следващ път ще бъде връчена премията " София ", както и три специфични оценки: специфичната премия на СБМТД, специфичната премията на Министерството на културата и специфичната премия на " Кантус фирмус ". Отделно от тези призове ще бъде присъдена и премия на слушателите на Класик ФМ радио. По традиция Съюзът на музикалните актьори в Република Северна Македония и тази година ще дефинира своя премия всред всички номинирани.

Тази година премиите " Кристална лира " се присъждат за достижения, осъществени в границите на миналите два концертни сезона/учебни години. Те може да бъдат самостоятелни и групови. Сред номинираните са известни български реализатори, сформира и педагози, осъществили сполучливи планове с висока художествена стойност в интервала 2019-2021 година

Радио Класик ФМ даде началото на онлайн гласоподаване за премиите " Кристална лира ". До 12 ч. на 29 октомври всеки искащ може да даде своя избор за номинираните в специфичната секция на уеб страницата за ярки достижения в една от сферите: музика, танц и изпълнителско изкуство. По този метод радиото дава опция на слушателите си да изберат на кого да бъде връчена Специалната премия на Класик ФМ - на един любимец от всички номинирани, научи ДУМА от Александра Гълъбова, маркетинг и пиар на bTV Radio Group.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР