В Деня на народните будители, 1 ноември, летище София постави

...
В Деня на народните будители, 1 ноември, летище София постави
Коментари Харесай

„Училище за авиация“ на летище София


В Деня на националните будители, 1 ноември, летище София сложи началото на просветителния план „ Училище за авиация “. Той е по концепция на госпожа Ася Иванова, ръководител на Съвета на шефовете на летище София, която е и негов патрон.

„ За мен е извънредно наслаждение, че в Деня на националните будители дружно означаваме началото на първата по рода си доброволческа самодейност на летище София. Привлякохме одобрени експерти от света на авиацията, които да опишат за хубостта и отговорностите на своята специалност на наличен и завладяващ за децата език. В основата на доброволческата самодейност „ Училище за авиация “ са децата и огромното предизвикателство е да отключим тяхното любознание и да запалителен пристрастеността им към авиацията “, това сподели госпожа Иванова по време на представянето на самодейността.

На първата от серията лекции децата научиха любопитни обстоятелства за заобикалящия ни Космос, за историята на летенето, за това по какъв начин са се променяли летателните апарати през годините и имаха опцията да видят по какъв начин работи най-голямото интернационално летище у нас. В края на своя „ първи урок по хвърчене “ младите авиационни фенове получиха дипломи за присъединяване, които бяха връчени от управлението на летище София.

Инициативата „ Училище за авиация “ ще продължи през цялата образователна година. Веднъж месечно възпитаници от разнообразни столични учебни заведения ще бъдат посетители на летище София. По време на обособените лекции изявени експерти ще споделят своите истории и ще срещат децата с разнообразни любопитни обстоятелства от необятния свят на авиацията. Пилоти, стюардеси, инженери, физици, авиационни психолози, както и чиновници от летище София ще споделят своя опит и ще възпламенят детското въображение. Част от лекторите, които ще вземат участие в плана са: кап. Янко Георгиев, Марио Бакалов – старши първи офицер А380, Красимир Стоянов – началник на Авиокосмическия център с планетариум, авиационните психолози Елена Панчева и Десислава Георгиева, шефът на Звеното за следствие на катастрофи към МТИТС Христо Христов, ръководителят на Авиационно-космически конгрес Недислав Веселинов, фотографът Огнян Стефанов, както и известната модерна писателка Людмила Филипова.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР