В Деня на народните будители 01.10.2021 г. с решение състав

...
В Деня на народните будители 01.10.2021 г. с решение състав
Коментари Харесай

Новина от съда: Фандъкова уволнила незаконно директорка на детска градина

В Деня на националните будители 01.10.2021 година с решение състав на Софийският градски съд удостовери решението на районния, с което беше прието за нелегално и анулирано уволнението на Директора на 151-ва Детска градина в столичния квартал ”Оборище” Мирела Гошкарян.

Още от началото на правосъдния развой през 2020 година беше ясно, че уволнението е осъществено при доста съществени процедурни неточности от страна на Кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

На първо място наказването е наложено отвън законоустановения двумесечен период, което е независимо съображение за анулация. След това се оказа, че Гошкарян има решение на ТЕЛК, а Фандъкова не е поискала мнението за уволнението от тази комисия.

Решението на Софийски градски съд предстои на обжалване в едномесечен период.

За ФРОГ, юристът на Гошкарян Кристиан Гьошев от Адвокатска колегия-Пловдив - специализирал се в уволнителните каузи в региона на образованието съобщи:

" Логично, предстоящо и заслужено решение. Единствената цел на ответната страна е да бавят връщането на Мирела Гошкарян на работа като шеф с подаване на неоснователни тъжби и шиканиране на процеса. И да, клиентката ми изрично ще се върне на поста си, като още от в този момент отхвърляме всевъзможни благоприятни условия за договаряния със Столична община да напусне детската градина против обезщетение от заплати. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР