В Деня на Лом, Вяра, Надежда, Любов“ нека загърбим проблемите

...
В Деня на Лом, Вяра, Надежда, Любов“ нека загърбим проблемите
Коментари Харесай

Връчиха почетни знаци на отличените, на празника Вяра, Надежда, Любов в Лом /снимки/

„ В Деня на Лом, „ Вяра, Надежда, Любов “ дано загърбим проблемите и разликите, дано отворим сърцата си и се почувстваме горди, че сме ломчани. Благодаря на всички, които обичат Лом, които оказват помощ за развиването и просперитета му. Благодаря на всички, които разпространяват и показват неповторимия образ на хубавия ни град на брега на Дунав, съчетал в себе си възрожденските обичаи и аристократизма на предишното, с провокациите и компликациите на сегашното. Вярвам, че всички ние, дружно, можем и би трябвало да работим за по-добро бъдеще нашия град. Защото Лом има потребност от вашата сила, от вашата съзидателност, от вашата мъдрост, религия, вяра и обич! Пожелавам на всички вас – поданици, посетители и другари на нашия град здраве, триумфи и празнично въодушевление на този ден! “ – пожела кметът доктор Георги Гаврилов на тържественото съвещание на Общинския съвет.
Петима дейци на културата и образованието бяха наградени с почетни звания в празничния ден. Със званието „ Почетен жител на Лом “, за извънреден принос в публичния и културен живот и разпространение името на града и общината бе почетен доктор Любомир Канов. „ В моите разкази и журналистика постоянно участва Лом, Дунава, тъй като тук са моите корени. Родното място е душата на индивида. Лом е имал и хубави времена, само че и сложни години. Ако нещо дава сили на ломчани, то това е техният дух. Аз съм роден по време на война и татко ми, който е бил на фронта, е избрал името Любомир. Това поисквам на всички ломчани, посетители и другари на града – Любов и мир! “ – сподели доктор Канов.
Със званието „ Почетен знак на Община Лом “ бяха наградени учителят и дълготраен шеф на ПГ „ Найден Геров “ Теодор Йончев. Носители на званието са и Милчо Борисов, който е посветел половин век на театралното дело, и художникът и сценограф Светлозар Янакиев.
Известният режисьор Николай Априлов, който към този момент 12 години е постановчик на читалищния трагичен спектакъл „ Кръстьо Пишурка “, бе почетен с „ Почетен знак на Кмета на Община Лом “.
Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил и ръководителят на Общинския съвет Христина Христова насочиха своите пожелания към ломчани за празника. Приятелски привет от побратимената сръбска градска община Панталей и благопожелание за продължение на сполучливото съдействие позднесе зам.-кметът на община Ниш Ненад Станкович.
Поздравителни адреси и пожелания към ломчани изпратиха Националното съдружие на общините в Република България, Асоциацията на градовете в България, общини, компании и институции.
Музикален привет към ломчани и гостите сервира детският фолклорен състав „ Дунавче “, с началник Валери Горанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР