В Деня на Европа продължават военните действия в Украйна. Украинският

...
В Деня на Европа продължават военните действия в Украйна. Украинският
Коментари Харесай

Зеленски сложи знак на равенство в борбата срещу Русия и тази с нацистка Германия

В Деня на Европа не престават военните дейности в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски съпостави битката против Русия в този момент с тази против нацистка Германия през Втората международна война. Тази нощ предизвестия за въздушна офанзива бяха издадени за цялата страна.

Украинският президент е внесъл предложение във Върховната Рада на Украйна Денят на успеха над нацистка Германия към този момент да се отбелязва на 8-и, вместо на 9 май. Според декрет на Володимир Зеленски 9 май ще се отбелязва в страната като Деня на Европа, както в целия Европейски съюз.

" Връщаме на страната честната история без идеологически примеси. Именно на 8 май множеството нации в света си спомнят величието на успеха против нацизма, в никакъв случай няма да забравим приноса на украинския народ. Украинците дружно с други нации в този момент унищожават аналогичното зло, въпреки че агресорът е различен ".

Тази нощ във всички украински райони беше оповестена въздушна паника поради опасността от изстрелване на съветски ракети. В Киев се чуха гърмежи. Местните управляващи оповестиха, че се е задействала противовъздушната защита на столицата. По-рано окупационните управляващи в украинската Запорожка област оповестиха, че са спрени всички енергоблокове на едноименната електроцентрала, с цел да бъдат избегнати провокации от страна на армията на Украйна.

Междувременно ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че наемниците му в Бахмут към момента не са получили обещаните от министерството на защитата муниции. Само няколко часа по-рано Пригожин бе споделил, че по първични данни желаните доставки са почнали. Той добави, че не желае да скапва огромния боен церемониал в Москва тази заран по случай Деня на успеха и ще даде детайлности след края му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР