В деня на Божията майка и празник на с. Маноле

...
В деня на Божията майка и празник на с. Маноле
Коментари Харесай

С курбан за здраве отбелязаха празника на с. Маноле

В деня на Божията майка и празник на с. Маноле кметовете на община „ Марица “ Димитър Иванов и на с. Маноле Йордан Енев съблюдаваха дългогодишната традиция и дадоха курбан за здраве и благополучие.

Димитър Иванов поздрави всички поданици и посетители на селото.

„ Днес, когато честваме един от най-големите християнски празници Рождество Богородично, чества и с. Маноле. Благодарни сме на нашата майка-закрилница Света Богородица, по тази причина че ни пази “, обърна се кметът на община „ Марица “ към десетките поданици, които участваха на събитието в параклис " Рождество Св. Богородично “ в местността „ Аязмото “ край Маноле.

Той разяснява и наводнението в с. Трилистник и моли за съпричастност и поддръжка на потърпевшите. 



„ Мили хора, животът непрестанно ни слага пред тествания. Преди дни, дружно с жителите на с. Трилистник, преминахме през следващото. Благодарни сме и се прекланяме на Света Богородица, че защищити с. Маноле от този пъкъл. Желая Ви от сърце здраво здраве, да бъдем по-добри и смирени един към различен, с цел да побеждаваме по-лесно злото и да се оправяме с провокациите. Живеем в сложни времена, тъй че всеки, който има опция, дано да  помогне на жителите на с Трилистник в този тежък за тях миг “, прикани Димитър Иванов. 

Той напомни, че за пръв път след пандемията светът са завръща към естествения си темп на живот и предложения всички на събора в с. Маноле.

„ Днес е празничен ден, по тази причина дано честваме дружно. Нека Света Богородица да пази и закриля с. Маноле, община „ Марица “ и България “, пожела кметът Димитър Иванов.



На събитието участваха ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Анелия Симеонова и Николай Стаматов и секретарят на община „ Марица “ Надежда Димитрова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР