В Деня на Благовещение студенти, ОКС магистър“ от Икономически университет,

...
В Деня на Благовещение студенти, ОКС магистър“ от Икономически университет,
Коментари Харесай

Съдия от Административен съд-Варна се срещна със студенти в Деня на Благовещение

 В Деня на Благовещение студенти, ОКС " магистър “ от Икономически университет, компетентност " Мениджмънт на човешките запаси " се срещнаха онлайн със арбитър Марияна Ширванян от Административен съд - Варна, оповестиха от прсслужбата на съда.

Срещата - диалог даде опция на учещи правни дисциплини студенти да насочат своите въпроси и да научат повече както за юридическата процедура на Марияна Ширванян, по този начин и за научните й ползи и обвързаността им със съдийската специалност.

Темата на срещата беше отдадена на " Трудовата акцидент “. Тя бе показана в допълнение на материята по дисциплината " Трудово право “, изучавана от студентите в ОКС “магистър “. Трудовата акцидент бе показана като юридически институт, разисквана беше дефиницията на понятието, както и превъзмогване на последствията. Споделен беше и задграничен опит, и разискван проблем от бюлетин на трудовите злополуки на Австралия. Трудовата акцидент бе прегледана и предвид на пандемията и смяната за работно място, и работно време. Обсъдени бяха главните права, свързани с труда на европейско равнище и приложението им в границите на вътрешното трудово право в България, като трудовата акцидент бе прегледана в подтекста на трудовите права. Съдия Ширванян акцентира заложената законодателна концепция " Човешкия живот да е оптимално предпазен “.

Темата беше показана и в нейната връзка с хуманизма в трудовото право. Съдия Марияна Ширванян. прикани студентите да бъдат дейни, да наблюдават законодателството, да отстояват правата си.

Екипът на дисциплината " Трудово право “ изрече специфични благодарности на арбитър Марияна Ширванян за показаната настояща и значима за трудовото право тема, на Административен - Варна за ползотворното дългогодишно съдействие и на всички студенти, които се включиха в полемиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР