В Деня на българската община сградата на общинската администрация Мездра

...
В Деня на българската община сградата на общинската администрация Мездра
Коментари Харесай

Ученик седна на кметския стол в Мездра в Деня на българската община

В Деня на българската община постройката на общинската администрация Мездра отвори порти за учениците на града.
Представителна група възпитаници и учители тържествено беше посрещната в заседателната зала от кмета на общината инж. Генади Събков, секретаря госпожа Севдалина Джамбазка, шеф дирекция „ Социални и филантропични действия “ госпожа Елена Нанова и общински чиновници.
„ Всеки един, който пристъпи прага на общината, да се усеща като вкъщи си “ – с тези думи за „ Добре пристигнали “ стартира непринуденият диалог сред кмета и учениците. Инж. Събков сподели още, че в залата, в която се намират, се вземат значими решения, взема решение се ориста на общината.
„ Кметската служба е лесна единствено първия ден, когато те поздравяват “, показа инж. Събков.
Полезен и забавен беше диалогът сред кмета и младежите. Актуалните и интелигентно поднесени въпроси бяха ориентирани към спецификата на кметската служба и локалното самоуправление.
Учениците получиха свитък, съдържащ информация, обвързвана с историята на Деня на българската община и със 120-годишнината от оповестяването на Мездра за община. Професионално направена презентация потопи присъстващите в историята на остаряла Мездра, която преди приемането на Закона за общините е била единствено населено място, ръководено от кмет, само че без поддръжката на независима общинска администрация. Учениците с любознание следяха черно-белите фотоси на родния град и напъните, положени от първия кмет Иван Мишев да сложи основите на неговото благоустрояване.
Контрастно-цветна, подредена и красива е показаната община през днешния ден, по време на мандата на 44-я кмет – инж. Генади Събков. През 120-те години икономическото развиване на общината е получило мощен подтик, повишен е броят на жителите, основани са условия за по-добър актуален живот.
Днес общинското управление е насочило старания и грижи към благоустройството, образованието, опазването на здравето и хигиенизирането на обитаемоте места.
В стола на кмета седна деветокласничката от СУ „ Иван Вазов “ Силвия Йолова, на която кметът пожела един ден с старания, труд и разсъдък да заслужи това място.
„ Секретар на общината “ за малко стана и Дейвид Николов от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “.
Учениците посетиха още кабинета на Елена Нанова, където схванаха повече за работата на дирекцията, която дава отговор за просвета, спорт, обучение, обществени и юношески действия.
На разлъка с общинската администрация учениците се срещнаха с ритуалните и административно-информационните услуги на Общината.
Инициативата „ Ден на отворени порти “ желае да покаже общината освен като територия, само че и като общественост от хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР