В Деня на Баба Марта в галерия Аспект“ за пръв

...
В Деня на Баба Марта в галерия Аспект“ за пръв
Коментари Харесай

Николай Няголов и Николай Савов с обща изложба в Аспект

В Деня на Баба Марта в изложба „ Аспект “ за пръв път дружно се показват двама обичани пловдивски създатели - живописецът Николай Няголов и скулпторът Николай Савов. Представители на едно потомство и на една школа - тази на Великотърновския университет, двамата са свързани освен професионално, само че и чисто другарски.    

Идеята за взаимната галерия идва от Николай Няголов след сполучливата им обща изява в изложба „ Форум ” в София и пловдивската аудитория също да има опция да се наслаждения на едно споделено от двамата прекарване. В тази връзка може да тълкуваме алегорично даже заглавието на картината на Няголов, която той реши да сложи върху плаката и поканата - „ Споделена ябълка ”.  

В изложбата в „ Аспект “ ще бъдат експонирани почти двадесет и пет картини и десетина пластики. Творбите и на двамата са плод на работата им през последните една-две години и не са показвани пред публиката в Пловдив.  

Николай Няголов се презентира с картини най-вече междинен и дребен формат, няколко от които са показани за пръв път на изложбата в София, а останалите ще имат своя дебют в пространството на изложба „ Аспект “. Тематично живописните му платна не престават да изследват концепцията на предходната му галерия, наречена от него „ Серендипити ”, а точно - да търси и пресъздава в картините си щастливите случайности, положителното и позитивното, да ни убеждава, че да споделяш е нещо прелестно и обогатяващо.

Бронзовите пластики на Николай Савов са обединени в три цикъла: „ Пазителите ”, „ Движещи се обекти ” и „ Времето ”, като в последния показва неповторими пластики часовници.

 Съвместната изява на двамата адаши в изложба „ Аспект “ ще продължи три седмици. Изложбата може да бъде забелязана до 21 март 2018 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР