В деня на атаката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ)

...
В деня на атаката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ)
Коментари Харесай

Стана известно за полетите на самолети на НАТО преди атаката на Нова Каховка

В деня на офанзивата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) против Херсонска област няколко самолета на НАТО бяха вдигнати в небето от американските реактивни системи за залпов изстрел HIMARS. За това изданието Лента.ру разбра от данните на портала за следене на полети Flightradar.



По-специално, американският стратегически разследващ безпилотен летателен уред (БПЛА) RQ-4 Global Hawk в нощта против понеделник, на 11 юли, е изхвърчал от военновъздушната база на Съединени американски щати в италианска Сицилия и от към 4:00 до 22:00 часа московско време исе е намирал над Черно море - почти досега, в който бяха получени първите известия за удар по обекти в Новая Каховка, написа Лента.ру.

Освен това от 18:00 до 19:30 часа московско време до БПЛА е видян и огромен разследващ аероплан на английските Военновъздушни сили Boeing RC-135, изхвърчал от база покрай британското село Уодингтън.

В същото време от 12.30 до 17.00 часа московско време на същия ден американски аероплан за радиоелектронна битка EP-3E Aries II, изхвърчал от летище на гръцкия остров Крит, и е кръжал на границата с Румъния и Одеска област.

Наблизо във въздуха е бил и американски аероплан за ранно предизвестие Boeing E-3A Sentry на въоръжените сили на Люксембург.

Украинските войски обстрелваха Нова Каховка през нощта против вторник, 12 юли. Ударите удариха хранилища със селитра и дружество, което създава съоръжение за локална водноелектрическа централа. Експлозията повреди и унищожи десетки жилищни здания, както и болница, храм и детска градина. По предварителни данни двама души са починали, седем са изчезнали, 90 са ранени, напомня Лента.ру.

Източник: Лента.ру


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР