В деня на 96-ата годишнина от рождението на Иван Давидков

...
В деня на 96-ата годишнина от рождението на Иван Давидков
Коментари Харесай

В Монтана обявиха конкурс на името на Иван Давидков

В деня на 96-ата годишнина от рождението на Иван Давидков - стихотворец, публицист, художник и преводач, през днешния ден Община Монтана разгласи първото издание на състезанието за Националната литературна премия на негово име. Наградата е самостоятелна, а за нея могат да се състезават български създатели за поетична книга, издадена през последните две години.
Предложения за притежател на Националната литературна премия "Иван Давидков " могат да бъдат показани от името на креативен съюзи, културни институции, издателства, университети, както и от самите поети. Те би трябвало да изпратят 5 екземпляра от книгата, с която вземат участие, биография на създателя и запълнен формуляр по пример до 11 май 2022 година на адреса на община Монтана.
За премията ще бъдат номинирани петима поети, измежду които журито ще избере носителя й. Националната литературна премия "Иван Давидков " ще бъде връчена във връзка 1 октомври - Ден на поезията, от кмета на община Монтана на тържествена гала в Регионална библиотека "Гео Милев ". Победителят ще получи почетна грамота, плакет и парична сума в размер на 1000 лева
Националната литературна премия "Иван Давидков " бе учредена предходната година с решение на Общински съвет - Монтана, по самодейност на Мартен Калеев - ръководител на Дружеството на писателите от област Монтана и със съдействието на Съюза на българските писатели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР