В деня, когато секретарят на българския център в Охрид беше

...
В деня, когато секретарят на българския център в Охрид беше
Коментари Харесай

Мирослав Зафиров: Престъплението в Охрид е предупреждение за дефектите в отношенията на България с РСМ

В деня, когато секретарят на българския център в Охрид беше пребит, дано си спомним, че доскоро повече от година трупата запалянковци на Кирил Петков и неговият консултант по външна политика Весела Чернева се втурна през глава към Скопие, носейки в торбата обещания за пробив в връзките с районен съд Македония.

Досущ, като търговци на дребно те бързаха да продават евтините си трикове на крилете на самолета, който излетя броени пъти и се приземи вечно - знак на самата политика на Петков - Чернева по Македония. Ефектно, само че малко и без наличие. Не изключително задълбочени и въоръжени със познания, само че с известна надменност и рекламация за умения в „ дипломацията “, учени на крайник и на бързо, Петков и това, което той наричаше екип сложиха страната според от ината си. Държавата, която нито е тяхна, нито те явно знаеха по какъв начин да ръководят.

Провалът на Петков, от чиито последици в последния миг се спасихме посредством така наречен френско предложение ни разреши да излезем от неуместното състояние. Положение, в което несполучилият министър-председател и външнополитическия му консултант ни въвлякоха. Онова, от което се страхувахме, договаряйки се небрежно със Скопие, през днешния ден е реалност - несекваща антибългарска изразителност, палеж на българските центрове, а в този момент и физическа кавга против чиновници на тези центрове.

Преди месеци в публикация попитах, закъде бърза Кирил Петков. Много хора се питаха същото. В явно присъщия за държавното управление " Петков " жанр да се работи " на мрачно " останаха вечно подозрения за планове да се поемат задължения, които надалеч не са в унисон с националния ни интерес. Сега резултатите са налице.

Не следва да забравяме неуспехите на Петков и компания – за всеки неуспех си има провинен. Не е допустимо да ги щадим зад паравана на публичната анонимност и давност. Нито тях, нито който и да било различен, който работи по този метод „ в интерес “ на България. /БГНЕС

--------------

Мирослав Зафиров, посланик. Анализът е изработен особено за Агенция БГНЕС.
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР