В деловодството на омбудсмана на РБългария днес след обед е

...
В деловодството на омбудсмана на РБългария днес след обед е
Коментари Харесай

Извънредно! Готвят уволнение на 300 данъчни, те стягат стачка в понеделник

В деловодството на омбудсмана на РБългария през днешния ден след обед е входирана протестна декларация от чиновници на Национална агенция за приходите, работещи в столичната териториална дирекция. Ултимативният текст е адресиран до централното ръководство на приходната организация и приключва с предизвестие за подготовка на стачка в понеделник. Това удостовери и източник на Флагман.бг, който твърди, че копие от „ кървавото писмо ” е пристигнало и в кабинета на финансовия министър Владислав Горанов.

Вътре ставало въпрос за предприемане на протестни дейности против подготвяно всеобщо уволняване на общо 300 чиновници от териториалните дирекции на Национална агенция за приходите в София-град, София-област, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

Вчера във вътрешния уебсайт „ Национална агенция за приходите нет ” изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова е популяризирала заповед, съгласно която от 1 май т.г. приключва служебните правни отношения с работещите в отделите „ Оперативни инспекции ” в териториалните дирекции – общо към 300 проверяващи ревизори под прикритие, което значи и автоматически закриването на това профилирано звено. Работата на уволнените заради структурната промяна се поема от  останалите отдели.

„ Има сътрудници с заеми, с деца студенти, пред пенсия, за нас това е потрес и не можем да приемем със успокоение сходна чистка ”. Това са част от доводите на ревизори, които през днешния ден са били събрани в столицата, с цел да приготвят протестните дейности ", разбра Флагман.

Мотивите за дейностите на Димитрова са били свързани с ареста на 20-те чиновници от „ Оперативни инспекции ” към празниците, за които има съмнения, че вземат участие в корупционни схеми и против 11 от тях към този момент са повдигнати обвинявания.

„ Ние не сме ръководители на тези, за които се твърди, че са забъркани в корупционната активност и за какво би трябвало ние да отговаряме. Ние не ги направляваме? Ще стартираме да задаваме неуместни въпроси за доста други нерешени проблеми в Национална агенция за приходите ”, се споделя в риторичен въпрос до омбудсмана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР