В деловодството на дружеството или по електронната поща не е

...
В деловодството на дружеството или по електронната поща не е
Коментари Харесай

Спартак Николов, управител на ВиК-Пловдив: При нас не е пост...

В деловодството на сдружението или по електронната поща не е постъпвал по формален ред протокол от съвещание на Надзорния съвет на „ Български ВиК холдинг” ЕАД, според който да сме осведомени за отвод от даване на капиталов заем на „ Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Пловдив по отношение на подмяната на водопроводната мрежа в село Брестовица. Това съобщи шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов във връзка обява на " Марица ". От оповестен протокол от ръководителя на Горско стопанство " Живот за Брестовица " Любомир Томов в обществената мрежа и негово изказване пред " Марица " стана ясно, че пари за тръбопровод в Брестовица няма.

Ето какво съобщи в отговор шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов:

Във връзка със публикация на вестник „ Марица”, оповестена на 11.06.2021 година и озаглавена „ Обрат: Без пари от ВиК холдинг за нов тръбопровод в Брестовица”, показвам следното мнение:

1. Към днешна дата, в деловодството на сдружението или по електронната поща не е постъпвал по формален ред протокол от съвещание на Надзорния съвет на „ Български ВиК холдинг” ЕАД, според който да сме осведомени за отвод от даване на капиталов заем на „ Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Пловдив по отношение на подмяната на водопроводната мрежа в село Брестовица, община Родопи.

2. ВиК операторът, след издадената Заповед № 194/23.02.2021 година на Кмета на Община Родопи за въвеждане на отчасти бедствено състояние на територията на община Родопи (в конкретика за село Брестовица) и уведомително писмо с изх. № РД-35-14/23.02.2021 година на Областния шеф на административна област Пловдив, подхваща незабавни деяние по правене на документи и пускане на две публични поръчки на съображение член 138, алинея 1, вр. с член 79, алинея 1, т. 4 от Закон за обществените поръчки, вр. § 2, т. 17 от ДР на Закон за обществените поръчки. Обществените поръчки имат следния предмет: „ Инженеринг – планиране, строителство и авторски контрол на обект „ Цялостна реорганизация и замяна на съществуваща водопроводна мрежа, и създаване на нова водоснабдителна система на с. Брестовица, община Родопи” и „ Консултантска услуга по правене на ОСИП, практикуване на строителен контрол и на инвеститорски надзор за обект „ Цялостна реорганизация и замяна на съществуваща водопроводна мрежа, и създаване на нова водоснабдителна система на с. Брестовица, община Родопи”. Реакцията на сдружението е в режим на „ бедствено положение”, според Закона за отбрана при бедствия. Тя е била ориентирана към вярното структуриране на възлагателните мероприятия и тяхното стартиране/провеждане. По никакъв метод не сме пренебрегнали мнението на АОП.

3. В края на месец март 2021 година, Пловдивският ВиК оператор има към този момент подписани контракти и по двете горецитирани поръчки, като избраните за реализатори участници са: „ Герт груп” ЕООД за процедурата с предмет: „ Инженеринг – планиране, строителство и авторски контрол на обект „ Цялостна реорганизация и замяна на съществуваща водопроводна мрежа, и създаване на нова водоснабдителна система на с. Брестовица, община Родопи” и „ Микс инженер супервижън” ООД за процедурата с предмет: „ Консултантска услуга по правене на ОСИП, практикуване на строителен контрол и на инвеститорски надзор за обект „ Цялостна реорганизация и замяна на съществуваща водопроводна мрежа, и създаване на нова водоснабдителна система на с. Брестовица, община Родопи”. В хода на възлагателните мероприятия са поканени общо шест компании (по три за всяка процедура), като съгласно техните предложения, проведните преговори и при съблюдаване критериите за възлагане „ най – ниска цена” (и за двете процедури), горецитираните юридически лица са избрани за реализатори. Цялата и цялостна по размер информация за оповестяването, провеждането и приключването на публичните поръчки може да откри в Централизираната автоматизирана осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ (ЦАИС ЕОП), в профила на „ Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Пловдив.

4. Работата по плана „ Брестовица” за ВиК оператора продължава и до през днешния ден. Неколкократно, от месец април до сегашния миг, са осъществени срещи сред строителя, надзора и „ Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Пловдив, в качеството му на възложител. „ Герт груп” ЕООД са дали подробна работна стратегия и обновен времеви график за интервала на планиране и строителство, който документ е признат без забележки от надзора, в лицето на „ Микс инженер супервижън” ООД. Проведени са и работни срещи в необятен експертен състав с представители на община Родопи, и с такива от регионална администрация Пловдив.

Уважаеми господа, едвам откакто се срещна в елементи с отхвърли на Надзорния съвет на „ Български ВиК холдинг” ЕАД за финасиране на ВиК инфраструктурата в село Брестовица, община Родопи, мога да направя по - обширно ревю за дейностите на оператора. Искам единствено да Ви уверя, че екипът във „ Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Пловдив за доста къс интервал от време постави огромни старания, с цел да отговори на публичните настроения и то в вярна посока. Възлагателните действия по строителството и надзора са на стадий, който изпреварва с към една календарна година намирането на „ пътя за трайно решение” на водоснабдяването в село Брестовица. Считам, че дейностите ни са били съответни, в унисон със създалата се конюнктура, както и непротиворечащи на настоящото законодателство.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР