В деловодството на 49-то Народно събрание е внесено искане за

...
В деловодството на 49-то Народно събрание е внесено искане за
Коментари Харесай

Главният прокурор иска още имунитети

В деловодството на 49-то Народно заседание е импортирано искане за събаряне на още два имунитета на народни представители - на В.В. и А.Г. Прокуратурата оповестява единствено букви, само че става въпрос за депутатите от " Възраждане " Веселин Вешев и Ангел Георгиев.

Искането се прави по предложение на Софийската районна прокуратура.

От прокуратурата изясняват, че против двамата има импортиран обвинителен акт в Софийски областен съд (СРС) за осъществени от всеки един от тях закононарушения по член 131, алинея 2, т. 4, вр. член 130, алинея 2 Наказателен кодекс и по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 Наказателен кодекс.

В края на 2021 година Софийски областен съд стопира наказателното произвеждане, защото Ангел Георгиев е бил определен за национален представители, а Веселин Вешев за общински консултант във Варна.

Миналата година въпреки и след разпускането на 47-то Народно заседание производството не е траяло, защото имунитетът единствено на Георгиев е изнемощял, а Вашев е траял да бъде лице с имунитет.

За изясняване на фактическата конюнктура и вярното разглеждане на делото, същото следва да се гледа с присъединяване на двамата подсъдими.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР