В декларацията си Митев наблегна на опасностите, които крият чудовищните

...
В декларацията си Митев наблегна на опасностите, които крият чудовищните
Коментари Харесай

Искрен Митев: Продажбата на Школо е повод за гордост, не за страх

В декларацията си Митев акцентира на заплахите, които крият " чудовищните размери на дезинформацията ". 

" От добре прочут политически инструмент за разделяне и операция, дезинформацията закупи чудовищни размери. Тя е ориентирана към българските деца, обществените мрежи, към възрастните хора, а преди дни " се опита да всее боязън " и у българските родители, уточни депутатът, отбелязвайки, че българската компания е била упрекната, че продава персоналните данни на българските деца на английска компания.

" Школо " не продава данните на децата ни, това е неистина , съобщи Митев. Той уточни, че данните от дневниците - оценки, отсъствия, адреси, имена, не са благосъстоятелност на " Школо ", а на учебните заведения. Митев цитира мнение на Комисията за отбрана на персоналните данни от през вчерашния ден, че продажбата на " Школо " не визира персоналните данни. Той означи, че данните не са обект на продажба и чиновниците на английската компания нямат достъп до тях.

Те купуват български артикул за да го интегрират в Англия , акцентира Митев. По думите му " Школо " е образец за това по какъв начин българска частна самодейност дава положителни резултати и в действителност е мотив за горделивост, че такива сполучливи компании се раждат и развиват в България. Това е възприятието, което би трябвало да изпитваме, а не боязън, означи той.

Искрен Митев разяснява, че дезинформацията цели да провокира разнообразни отрицателни - боязън, яд, ненавист, неустановеност, суматоха, разделяне, и работи най-добре към избрани уязвими и предразположени групи. Данните сочат, че България е измежду най-уязвимите към дезинформация страни в Европа, сподели той и добави, че медийната ни просветеност получава едвам 31 точки от 100. 

Митев посочи още: 

" Слухове, спекулации, клюки и неточна информация са пуснали надълбоко корени в българските медии и обществени среди. Използва се една част от истината, украсява се с лъжи, простички пояснения и мантри - това е остарял прийом, с него се търси сензация, заглавие, клевета, целенасочена зловредна, външна интервенция.

А къде остана истината? Ваксините се оказаха без чипове , влаковете с нашите деца за Норвегия - празни , жабата не е знак за рискови храни. Електрическите коли работят и при мраз , слънчевите панели - също, не пращаме бойци в Украйна , Законът за отбрана от домашното принуждение не е въвел трети пол , не одобряваме назад шест хиляди бежанци от на никое място и не сме останали на студено без съветски газ и тази зима.

И не, няма да махаме " Аз съм българче , обичам наште планини зелени " от учебниците, нито паметника от Шипка . Всичко това е дезинформация, а задачата им е ние, българските жители да взимаме решения от боязън ".

Митев посочи значимостта на учебното заведение и образованието в битката с дезинформацията. Той означи, че образованият човек слага лесните пояснения под подозрение, задава въпроси, ревизира, мисли сериозно. Точно заради тази причина корифеите на дезинформацията нападат най-младите, най-неопитните, нападат всеки прогрес, всяка иновация в образованието, в учебното заведение, в школото, уточни депутатът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР