В дебата за вот на недоверие управляващите казаха, че ако

...
В дебата за вот на недоверие управляващите казаха, че ако
Коментари Харесай

Нинова: Оставането на кабинета Борисов е гаранция за нови и нови кризи

" В дебата за избор на съмнение ръководещите споделиха, че в случай че държавното управление падне, няма кой да реши рецесията с водата и боклука. Точно противоположното е. Оставането на кабинета Борисов е гаранция за нови и нови рецесии . " Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Разград, където е по покана на кмета Денчо Бояджиев във връзка празника на града, оповестиха от пресцентъра на партията.
 Корнелия Нинова Разград пресцентър, Българска социалистическа партия
Тя разяснява, че преди дни ръководещите са сътворили ново и рисково напрежение с импортирана на мрачно, сред първо и второ четене , корекция в закона за Българска народна банка, с която отварят малка врата за смяна на курса лев по отношение на евро. " След като авторитетните професор Вучева, проф Дуранкев и други финансисти и икономисти разкриха рисковете за България, през днешния ден министър председателят подсигурява, че няма да има амортизация на лв. и повишаване на стоките и услугите. Гарантира на думи. Документите приказват друго. Затова имам 5 въпроса към Борисов. 1. Взимал ли е Министерският съвет решение за такава смяна в закона?- по наша информация, не. Защо Министерски съвет бяга от тази отговорност и се крие зад депутати. 2. Разпореждал ли сте на Менда Стоянова да внася тази корекция в последния миг без публично разискване? 3. Стои ли партия ГЕРБ зад това предложение? 4. Вярно ли е, че Управителният съвет на Българска народна банка не е питан за мнение и негови членове са научили от медиите? 5. Истина ли е, че има външен напън за това решение? " - сподели Корнелия Нинова.

Според нея за следващ път значими за българите решения се вземат на мрачно, съзнателно се скриват в някоя преходна наредба на закон , не се чуват експертите и за последствията никой не е виновен. " Ето този модел на ръководство на страната би трябвало и може да бъде спрян. Алтернативата в съответния случай: или оттеглете този текст, или запишете експлицитен различен, че по време на договарянията и до влизането в Еврозоната България няма да трансформира курса лев-евро. Всичко останало са празни приказки за наивници ", разяснява Нинова.

В Разград тя се се срещна с представители на общинската и регионалната организация на Българска социалистическа партия по тяхна покана .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР