В дебат за бъдещето на Европа в европейския парламент, финландският

...
В дебат за бъдещето на Европа в европейския парламент, финландският
Коментари Харесай

Бъдещето на Европа зависи от баланс в еврозоната, средства и законност

В спор за бъдещето на Европа в европейския парламент, финландският министър председател Юха Сипила прикани държавите-членки да преразгледат своите финанси .

Той акцентира, че това се отнася както за Съюза като цяло, по този начин и за паричния съюз . " Идеята, че би трябвало да решим този тип проблем благодарение на непрекъснати фискални прехвърляния, е неприемлива за нас. Най-добрата застраховка против финансовите шокове е уравновесен бюджет и ниско съответствие на дълга ".

Сипила изрази угриженост по отношение на върховенството на закона , което е сложено под подозрение в някои държави-членки.

" Проблемите с правилата на правовата страна, свободата на печата и правата на дамите... Как би трябвало Европейски Съюз да работи за общи полезности в своята външна политика, а не може да го създадем вътрешно ".
 Финландският министър председател Сипила: Очаквайте повече рецесии в еврозоната
Финландският министър председател Сипила: Очаквайте повече рецесии в еврозоната

Тя е огромно достижение, само че нейното оцеляване зависи от всички нейни членове

Общите полезности на демокрацията и вярата в правовата страна са крайъгълният камък на свободата, сигурността и просперитета на Европа, изясни той и добави, че " би трябвало да намерим способи да преодолеем вътрешните разделения на Европа. Но в това време не би трябвало да има компромис във връзка с върховенството на закона ", добави Сипила.

В своето изявление, Вебер изцяло поддържа финансовата дисциплинираност и най-важна за него е думата непоклатимост , тъй като тя значи бъдеще. Но когато става въпроса за иновциите, за еврото, това значи бюджет, с какво ще допринесат държавните членки и " какви пари ще се сложат на масата " .

Ги Верхофстат изясни, че една валута като еврото, на международната сцена има потребност от фискален потенциал . Трябва да има съгласуван напредък в еврозоната. Нужно да се направи нещо по отношение на асиметричните шокове, това всяка една страна по настрана не може да направи.

За да може Европа да има най-хубавия пазар в света и би трябвало регулатор за цифров, енергиен и финансов пазар . Верхофстат се надява Европа да сътвори обединен защитителен съюз .
 Бъдещето на Европейски Съюз зависи от първите евроизбори след Брекзит
Бъдещето на Европейски Съюз зависи от първите евроизбори след Брекзит

Говорителят на Екологичен потенциал Джуаме Дук прикани да се гласоподава

В своето изявление пред Екологичен потенциал, Сипила акцентира напредъка на популизма в Европа . Според него, на доста места могат да се видят последствията от това , което се случва, когато се показват елементарни решения на сложни въпроси. " И най-после, никой не поема отговорност . Такъв беше казусът в Обединеното кралство и резултатите от това към този момент могат да се видят ясно ", добави той.

Във връзка с бариерите пред търговията в световен мащаб , Сипила изясни, че " това е доста пагубно. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да го предотвратим и да съборим бариерите пред търговията, които другите желаят да построят ".

Сипила акцентира комерсиалните съглашения , които Европейски Съюз има с Япония, Виетман, Сингапур, Мексико и Канада, са образци, които опонират на актуалните протекционистки трендове. " Противодействието на комерсиалните бариери и протекционизма е изключително значимо за дребните страни . Отклоняването от общоприетите правила може да има съдбовни последствия, изключително за дребните страни ".

Сипила прикани Европейски Съюз да заеме водеща роля в международен мащаб и в политиката за климата . Европейски Съюз би трябвало да управлява развиването на тази политика. Според него, ограниченията за климата не изключват икономическия напредък.
 Европа се „ разпада пред очите ни”, предизвестяват 30 топ интелектуалци
Европа се „ разпада пред очите ни ”, предизвестяват 30 топ интелектуалци

Трябва да преоткрием политическия волунтаризъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР