В дебат с Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел

...
В дебат с Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел
Коментари Харесай

Евродепутатите призовават за по-силен отговор на ЕС за преодоляване на COVID-19

В спор с Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел евродепутатите приканиха за по-координирани европейски дейности за отбрана на жителите и поддръжка на стопанската система.

Евродепутатите признаха, че Европейски Съюз е могъл да работи още по-рано и по-бързо, само че подчертаха, че солидарността в границите на Европейски Съюз е възобновена. Европейците демонстрираха благотворителност, това че си оказват помощ взаимно и че могат да работят доста дейно. Въпреки това, Европейски Съюз би трябвало да направи повече и то незабавно, с цел да възвърне Европа, в случай че желае да стане по-устойчив и ефикасен.

Много от представителите показаха, че затворените граници в никакъв случай не са били решение и приканиха за обща тактика за излизане от рецесията и проект за възобновяване в границите на нов, упорит и дълготраен бюджет, който да смекчи обществените, икономическите и финансовите резултати от карантината.

Председателят на Парламента Д. Сасоли благодари на всички, които са на първа линия и водят Европа напред:

„ В момента нашите медицински експерти са отпред в битката с този вирус. Те заслужават цялата ни поддръжка, удивление и признателност за работата, която правят и за щедростта, която демонстрират даже при най-трудните условия. Казах го и го дублирам, човечността на нашите жители е нашето най-голямо преимущество.

Особено значимо е да поддържаме нашите демокрации живи и да се вслушваме в нашите жители през този интервал. Тази седмица ще обсъдим и гласуваме резолюция по отношение на координираните дейности на Европейски Съюз за битка с пандемията и нейните последствия, дружно с други незабавни ограничения. Нашата цел е да подсигуряваме, че допустимо най-хубавите дейности са подхванати и че оптимално вероятните запаси са налични за страните членки. Трябва да бъдем амбициозни, тъй като европейските жители се нуждаят от бърза реакция.

В този миг ние би трябвало да сме гласът на нашите смели жители, да проявим дисциплинираност и да създадем всичко допустимо, с цел да изградим по-добро бъдеще. "

Дебатът ще завърши с резолюция, която ще бъде гласувана в петък.

Натиснете върху имената на представителите, с цел да гледате техните изказвания.

Встъпително изказване на Давид Сасоли, ръководител на Европейския парламент

Встъпително изказване на Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

Встъпително изказване на Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет

Естебан Гонсалес Понс (ЕНП, Испания)

Ираче Гарсия Перес (С&Д, Испания)

Дачиан Чолош (Обнови Европа, Румъния)

Марко Кампоменози (ИД, Италия)

Филип Ламбертс (Зелените/ЕСА, Белгия)

Рафаеле Фито (ЕКР, Италия)

Манон Обри (ЕОЛ/СЗЛ, Франция)

Марош Шефчович, заместник-председател на Европейската комисия
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР